Днешните потребители искат по-стабилни продукти с максимална безопасност и в същото време кратък списък със съставки без химикали. В отговор на техните нужди Chr. Hansen разработи гамата култури за месо SafePro® – биопротективни стартерни култури.
SafePro® са гама стартерни култури за месо, специално селектирани и разработени, за да осигурят повишена безопасност на храните чрез позитивна флора от млечно-кисели бактерии.
Как работят SafePro®?
Културите SafePro® се добавят в концентрации много по-високи от „нормалното“ ниво на патогенни бактерии, като Listeria monocytogenes например – повече от 1,000,000 пъти.
Изследвания показват, че този висок брой специални млечно-кисели бактерии предотвратяват растежа/размножаването на вредни бактерии като L. monocytogenes и в много случаи те рязко намаляват като брой.
Ползи от употребата на SafePro®:
- натурални съставки
- минимизират риска от патогени и увеличават безопасността на храните
- поддържат стабилността на цвета
- по-добро качество и вкус, може дори да удължи срока на годност
- лесни за употреба, контрол на производствения процес
Приложения
- Ферментирали продукти
- Филе „Елена“ и пастърма
- Превенция срещу пори в шунка
- Месо и месни заготовки
- – Слайсирани и пакетирани продукти – предпазват от ослизяване и правят цвета по-стабилен

За повече информация относно продуктите от тази категория можете да се свържете с представителя на Chr. Hansen в България:
инж. Деян Ристов, dkdri@chr-hansen.com
или с нас:
office@admix.bg, тел.: +359 2 938 51 05