Биопротективни стартерни култури

Днешните потребители искат по-стабилни продукти с максимална безопасност и в същото време кратък списък със съставки без химикали. В отговор на техните нужди Chr. Hansen разработи гамата култури за месо SafePro® – биопротективни стартерни култури.

SafePro® са гама стартерни култури за месо, специално селектирани и разработени, за да осигурят повишена безопасност на храните чрез позитивна флора от млечно-кисели бактерии.

Как работят SafePro®?

Културите SafePro® се добавят в концентрации много по-високи от „нормалното“ ниво на патогенни бактерии, като Listeria monocytogenes например – повече от 1,000,000 пъти.

Изследвания показват, че този висок брой специални млечно-кисели бактерии предотвратяват растежа/размножаването на вредни бактерии като L. monocytogenes и в много случаи те рязко намаляват като брой.

 Ползи от употребата на SafePro®:
  • натурални съставки
  • минимизират риска от патогени и увеличават безопасността на храните
  • поддържат стабилността на цвета
  • по-добро качество и вкус, може дори да удължи срока на годност
  • лесни за употреба, контрол на производствения процес

Приложения

  • Ферментирали продукти
  • Филе „Елена“ и пастърма
  • Превенция срещу пори в шунка
  • Месо и месни заготовки
  • – Слайсирани и пакетирани продукти – предпазват от ослизяване и правят цвета по-стабилен

За повече информация относно продуктите от тази категория можете да се свържете с представителя на Chr. Hansen в България:

инж. Деян Ристов, dkdri@chr-hansen.com    

или с нас:

office@admix.bg, тел.: +359 2 938 51 05   

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.