Биопротективни стартерни култури

Днешните потребители искат по-стабилни продукти с максимална безопасност и в същото време кратък списък със съставки без химикали. В отговор на техните нужди Chr. Hansen разработи гамата култури за месо SafePro® – биопротективни стартерни култури.

SafePro® са гама стартерни култури за месо, специално селектирани и разработени, за да осигурят повишена безопасност на храните чрез позитивна флора от млечно-кисели бактерии.

Как работят SafePro®?

Културите SafePro® се добавят в концентрации много по-високи от „нормалното“ ниво на патогенни бактерии, като Listeria monocytogenes например – повече от 1,000,000 пъти.

Изследвания показват, че този висок брой специални млечно-кисели бактерии предотвратяват растежа/размножаването на вредни бактерии като L. monocytogenes и в много случаи те рязко намаляват като брой.

 Ползи от употребата на SafePro®:
  • натурални съставки
  • минимизират риска от патогени и увеличават безопасността на храните
  • поддържат стабилността на цвета
  • по-добро качество и вкус, може дори да удължи срока на годност
  • лесни за употреба, контрол на производствения процес

Приложения

  • Ферментирали продукти
  • Филе „Елена“ и пастърма
  • Превенция срещу пори в шунка
  • Месо и месни заготовки
  • – Слайсирани и пакетирани продукти – предпазват от ослизяване и правят цвета по-стабилен

За повече информация относно продуктите от тази категория можете да се свържете с представителя на Chr. Hansen в България:

инж. Деян Ристов, dkdri@chr-hansen.com    

или с нас:

office@admix.bg, тел.: +359 2 938 51 05   

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *