Закваски за айрян

За производителите на айрян предлагаме закваски за директна употреба (DVS®) на Chr. Hansen. В сравнение с производствената закваска използването на DVS® закваските има някои основни предимства, сред които:

  • Удобство и намаляване на разходите – не се налага някой да приготвя производствена закваска в предприятието. Закваските могат да се използват директно от фризера – така планирането на производството е много по-гъвкаво.
  • Сигурност- липсата на производствена закваска означава по-малък риск от фагово заразяване, което би довело до забавяне на ферментацията, нискокачествени и/или бракувани продукти.
  • Постоянство в действието – При производствената закваска може да настъпи нежелана и неконтролируема промяна в съотношението между щамовете. При DVS® закваските съотношението е контролирано и постоянно.
  • Гъвкавост – възможност да се използват DVS® закваски в специални комбинации за производство на различни ферментирали млечни продукти.
  • Нови и интересни закваски – DVS® дават възможност да се създадат закваски с точно определени съотношения между щамовете,  което се отразява в широко портфолио от DVS® закваски.

Стартерните култури за айрян за директно влагане се продават за директна инокулация в преработеното мляко като замразени пелети или като лиофилизирани гранули.

За повече информация относно продуктите от тази категория – закваски за айрян можете да се свържете с представителите на Chr. Hansen в България:

инж. Ивайло Тонев, dkivt@chr-hansen.com  

инж. Деян Ристов, dkdri@chr-hansen.com    

или с нас:

office@admix.bg, тел.: +359 2 938 51 05   

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *