Групата на бялото саламурено сирене е една от най-големите групи сирена.
Тя включва:
- Фета от Гърция
- Домиати от Египет
- Набулси от Йордания
- Телемеа от Румъния
- Акави от Близкия Изток
Бялото саламурено сирене е добре познато на българските потребители и е традиционна част от българската трапеза. Именно защото е много популярно и обичано, очакванията към него винаги са големи. Ние сме насреща, за да ви помогнем да отговорите на вкуса и потребностите на любителите на бялото сирене.

Стартерните култури за бяло саламурено сирене на Chr. Hansen, които предлагаме, са закваски, предназначени за директно влагане (DVS®). DVS® закваските са основна съставка с голямо влияние върху ползите и ниско влияние върху разходите.
Благодарeние на използването на директни закваски вие можете да получите сирене с различни характеристики като: по-мек, изразен или пикантен вкус, твърда или по-мажеща се консистенция, по-лесно настъргване, по-малко трошене или намалено съдържание на сол. Закваските за сирене са подходящи и за използване във всякакъв тип бяло саламурено сирене – краве, козе, овче, биволско, смес, с или без съдържание на растителни мазнини.
Сред ползите от използването на DVS® стартерни култури при производство на бяло саламурено сирене са:
- Оптимизация на добива с DVS®
- Минимизиране на риска и защита от бактериофаги
- Удобство на процеса и ниски разходи при употреба – DVS® закваските имат по-ниски разходи при употреба в сравнение с производствените закваски.
- Запазване или подобряване на познатия вкус и профил на структурата на сиренето
- Съдействие за приложението и технологията на производство на сирене, както и бърз достъп до специалисти с високо ниво на познания.
Стартерните култури за директно влагане се продават за директна инокулация в преработеното мляко като замразени пелети или като лиофилизирани гранули.
За повече информация относно продуктите от тази категория свържете се с нас