Закваски за бяло саламурено сирене

Групата на бялото саламурено сирене е една от най-големите групи сирена.

Тя включва:

  • Фета от Гърция
  • Домиати от Египет
  • Набулси от Йордания
  • Телемеа от Румъния
  • Акави от Близкия Изток

Бялото саламурено сирене е добре познато на българските потребители и е традиционна част от българската трапеза. Именно защото е много популярно и обичано, очакванията към него винаги са големи. Ние сме насреща, за да ви помогнем да отговорите на вкуса и потребностите на любителите на бялото сирене.

Закваски за бяло саламурено сирене

Стартерните култури за бяло саламурено сирене на Chr. Hansen, които предлагаме, са закваски, предназначени за директно влагане (DVS®). DVS® закваските са основна съставка с голямо влияние върху ползите и ниско влияние върху разходите.

Благодарeние на използването на директни закваски вие можете да получите сирене с различни характеристики като: по-мек, изразен или пикантен вкус, твърда или по-мажеща се консистенция, по-лесно настъргване, по-малко трошене или намалено съдържание на сол. Закваските за сирене са подходящи и за използване във всякакъв тип бяло саламурено сирене – краве, козе, овче, биволско, смес, с или без съдържание на растителни мазнини.

Сред ползите от използването на DVS® стартерни култури при производство на бяло саламурено сирене са:

  • Оптимизация на добива с DVS®
  • Минимизиране на риска и защита от бактериофаги
  • Удобство на процеса и ниски разходи при употреба – DVS® закваските имат по-ниски разходи при употреба в сравнение с производствените закваски.
  • Запазване или подобряване на познатия вкус и профил на структурата на сиренето
  • Съдействие за приложението и технологията на производство на сирене, както и бърз достъп до специалисти с високо ниво на познания.

Стартерните култури за директно влагане се продават за директна инокулация в преработеното мляко като замразени пелети или като лиофилизирани гранули.

За повече информация относно продуктите от тази категория свържете се с нас

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *