Закваски за бяло саламурено сирене

Групата на бялото саламурено сирене е една от най-големите групи сирена.

Тя включва:

  • Фета от Гърция
  • Домиати от Египет
  • Набулси от Йордания
  • Телемеа от Румъния
  • Акави от Близкия Изток

Бялото саламурено сирене е добре познато на българските потребители и е традиционна част от българската трапеза. Именно защото е много популярно и обичано, очакванията към него винаги са големи. Ние сме насреща, за да ви помогнем да отговорите на вкуса и потребностите на любителите на бялото сирене.

Закваски за бяло саламурено сирене

Стартерните култури за бяло саламурено сирене на Chr. Hansen, които предлагаме, са закваски, предназначени за директно влагане (DVS®). DVS® закваските са основна съставка с голямо влияние върху ползите и ниско влияние върху разходите.

Благодарeние на използването на директни закваски вие можете да получите сирене с различни характеристики като: по-мек, изразен или пикантен вкус, твърда или по-мажеща се консистенция, по-лесно настъргване, по-малко трошене или намалено съдържание на сол. Закваските за сирене са подходящи и за използване във всякакъв тип бяло саламурено сирене – краве, козе, овче, биволско, смес, с или без съдържание на растителни мазнини.

Сред ползите от използването на DVS® стартерни култури при производство на бяло саламурено сирене са:

  • Оптимизация на добива с DVS®
  • Минимизиране на риска и защита от бактериофаги
  • Удобство на процеса и ниски разходи при употреба – DVS® закваските имат по-ниски разходи при употреба в сравнение с производствените закваски.
  • Запазване или подобряване на познатия вкус и профил на структурата на сиренето
  • Съдействие за приложението и технологията на производство на сирене, както и бърз достъп до специалисти с високо ниво на познания.

Стартерните култури за директно влагане се продават за директна инокулация в преработеното мляко като замразени пелети или като лиофилизирани гранули.

За повече информация относно продуктите от тази категория свържете се с нас

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.