Закваски за различни ферментирали млечни продукти

С над 140 години опит в областта на стартерните култури за млечни продукти, Chr. Hansen предлага широка гама закваски за ферментирали млечни продукти и решения за множество специализирани продуктови категории млечни продукти. Благодарение на иновациите и непрекъснатата двупосочна връзка с клиентите Chr. Hansen успява да предложи удобство и постоянно качество на своите продукти.

Някои от популярните млечни продукти, за които можем да предложим закваски на Chr. Hansen, са:

Скир

В допълнение към своята копринена текстура Скир привлича със своя иновативен и съвременен хранителен профил – високо съдържание на протеини, ниско съдържание на мазнини и ниско съдържание на въглехидрати. Традиционната исландска рецепта се радва на нарастващото търсене по цял свят през последните години.

Хранителни стойност на скир:

  • Около 11% протеини
  • 3% въглехидрати
  • 2% мазнини
  • С високо съдържание на калций и витамини, които обикновено се откриват в млечните продукти.
скир

Chr. Hansen предлага отлични решения, за да ви подкрепи в производството на автентичен скир със закваски за ферментирали млечни продукти. При интерес, моля свържете се с нас.

Кефир

Кефирът е ферментирал млечен продукт, произведен от сложна смес от млечнокисели бактерии и дрожди. Традиционно се е приготвял с кефирени зърна от Кавказките планини и се консумира обикновен, без добавени вкусове и аромати.

Произхождайки от източна Европа, кефирът сега завладява позиции като нова световна тенденция.

Ако искате да станете част от новата тенденция на млечния пазар, ние предлагаме решение на Chr. Hansen – eXact® Kefir12, което е уникално, защото съдържа 12 живи бактерии. В комбинация със закваските Yoflex®, то преоткрива категорията на кефира с вкусен FeelGood кефир с 14 живи бактерии.

Предимства на FeelGood кефир:

  • Продукт с голямо наследство
  • Естествено здравословен
  • FeelGood кефир е супер версия на кефир – с 14 живи бактерии
  • Превъзходен аромат
  • Гладка и мека текстура
  • Чист етикет

Стартерните култури на Chr. Hansen са предназначени за директна инокулация в преработеното мляко и се предлагат като замразени пелети или като лиофилизирани гранули. Основните предимства на използването на закваските за директна употреба (DVS®) са:

  • Удобство и намаляване на разходите;
  • Сигурност;
  • Постоянство в действието;
  • Гъвкавост;
  • Нови и интересни закваски.

За повече информация относно продуктите от тази категория можете да се свържете с представителите на Chr. Hansen в България:

инж. Ивайло Тонев, dkivt@chr-hansen.com

инж. Деян Ристов, dkdri@chr-hansen.com

или с нас:

office@admix.bg, тел.: +359 2 938 51 05

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *