Стартерните култури – закваски за кашкавал на Chr. Hansen, които предлагаме, са закваски, предназначени за директно влагане (DVS®). DVS® закваските са основна съставка с голямо влияние върху ползите и ниско влияние върху разходите.

Кашкавалът е сирене, което принадлежи към групата Паста Филата. Това са сирената с изпарване на сиренината, станали известни в Италия. Тези сирена се правят с помощта на специална техника, при която сиренината се потапя в гореща вода, след това се омесва и се разтегля до желаната еластична консистенция.
Типичните сирена от тази категория включват:
- Кашкавал
- Моцарела
- Пица сирене
- Проволоне
- Скармоца, Качиокавало, Халуми и др.

Закваските за директно влагане дават възможност да се произведе кашкавал, който има желаните характеристики: по-изразен или по ненатрапчив вкус, еластична, ронлива или мека структура, с или без коричка и зачервяване при изпичане. Закваските за кашкавал са подходящи и за използване в кашкавал от различни видове мляко – краве, козе, овче, биволско, смес, с или без съдържание на растителни мазнини.

Сред ползите от използването на закваски за кашкавал – DVS® стартерни култури при производство на кашкавал са:
- Оптимизация на добива с DVS®
- Минимизиране на риска и защита от бактериофаги
- Удобство на процеса и ниски разходи при употреба – DVS® закваските имат по-ниски разходи при употреба в сравнение с производствените закваски.
- Запазване или подобряване на познатия вкус и профил на структурата на кашкавала
- Съдействие за приложението и технологията на производство на кашкавал, както и бърз достъп до специалисти с високо ниво на познания, които са фокусирани в обслужването на клиенти.
Стартерните култури за директно влагане се продават за директна инокулация в преработеното мляко като замразени пелети или като лиофилизирани гранули.
За повече информация относно продуктите от тази категория можете да се свържете с нас office@admix.bg, тел.: +359 2 938 51 05