Закваски за кисело мляко

Стартерните култури за кисело мляко на Chr. Hansen, които предлагаме, са закваски за директна употреба (DVS®). В сравнение с производствената закваска използването на DVS® закваските има някои основни предимства, сред които:

  • Удобство и намаляване на разходите – не се налага някой да приготвя производствена закваска в предприятието и закваските могат да се използват директно от фризера – така планирането на производството е много по-гъвкаво.
  • Сигурност – липсата на производствена закваска означава по-малък риск от фагово заразяване, което би довело до забавяне на ферментацията, нискокачествени и/или бракувани продукти.
  •  Постоянство в действието – докато при производствената закваска може да настъпи нежелана и неконтролируема промяна в съотношението между щамовете, при DVS® закваските съотношението е контролирано и постоянно.
  •  Гъвкавост – възможност да се използват DVS® закваски в специални комбинации за производство на различни ферментирали млечни продукти.
  •  Нови и интересни закваски – DVS® дават възможност да се създадат закваски с точно определени съотношения между щамовете,  което се отразява в широко портфолио от стартерни култури.
Закваски за кисело мляко

Предлагаме широка гама закваски за производство на кисело мляко – краве, козе, овче, биволско, както и кисело мляко на растителна основа.

Различните серии закваски, които предлагаме позволяват да се произвежда кисело мляко с различен вискозитет – от нисък до изключително висок. Закваските дават възможност и за богата гама от аромати – от много нежен до силно изразен аромат на кисело мляко.

DVS® закваските могат да се използват за производството на различни кисело-млечни продукти като термостатно кисело мляко, кисело мляко с разбит коагулум, кисело мляко за пиене, разредени млечно-кисели напитки, замразено кисело мляко.

Стартерните култури за директно влагане се продават за директна инокулация в преработеното мляко като замразени пелети или като лиофилизирани гранули.

За повече информация относно продуктите от тази категория можете да се свържете с представителите на Chr. Hansen в България:

инж. Ивайло Тонев, dkivt@chr-hansen.com  

инж. Деян Ристов, dkdri@chr-hansen.com    

или с нас:

office@admix.bg, тел.: +359 2 938 51 05