Закваски за различни видове сирена и зреене

Благодарение на своя дългогодишен опит и отдадени специалисти в областта на стартерните култури, Chr. Hansen може да предложи широка гама закваски за различни видове сирена, стартерни култури за зреене, биопротективни закваски, както и разбира се мая и други специализирани ензимни решения за производство на сирене.

Можете да разчитате на нас за закваски за различни видове сирена:

  • Континентални типове сирена – полу-твърди жълти сирена като Гауда, Едам, Тилзитер и Маасдам
  • Твърди сирена тип Грана с типични представители Пармиджано-Реджано и Грана Падано
  • Чедар – най-популярния тип сирене в англо-говорящата част на света
  • Котидж чийз
  • Меки сирена като Бри и Камембер
  • Сирена с шупли като Ементал например
  • Кварк
  • Творог

Гамата закваски за други видове сирена на Chr. Hansen предлагат гарантирано удобство и постоянно качество. Стартерните култури на Chr. Hansen са предназначени за директна инокулация в преработеното мляко и се предлагат като замразени пелети или като лиофилизирани гранули. Основните предимства на използването на закваските за директна употреба (DVS®) са:

 

  • Удобство и намаляване на разходите;
  • Сигурност;
  • Постоянство в действието;
  • Гъвкавост;
  • Нови и интересни закваски.

 

 

Закваски за зреене

Chr. Hansen предлага набор от DVS® стартерни култури за зреене с изключителни свойства, които улесняват разработването на нови сирена с уникални вкусове. Гамата включва също закваски за зреене за подобряване на текстурата, външния вид и ефективността на процеса в много типове сирена. Стартерните култури за зреене на Chr. Hansen като SWING®, Delight ™ или DVS® CR Full Flavor ще ви позволят да персонализирате вашето сирене и да го разграничите от това на конкуренцията.

За повече информация относно продуктите от тази категория можете да се свържете с представителите на Chr. Hansen в България:

инж. Ивайло Тонев, dkivt@chr-hansen.com  

инж. Деян Ристов, dkdri@chr-hansen.com    

или с нас:

office@admix.bg, тел.: +359 2 938 51 05   

 

1 thought on “Закваски за различни видове сирена и зреене”

  1. Юлиян Вегенов

    Здравейте!
    Интересува ме, култура за Ементал и по – конкретно propionic shermani, на какви разфасовки, и съотвено цени е.
    Благодаря!

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *