Малолактични бактерии за вино

Viniflora® са малолактични бактерии за вино – статерни култури, които управляват контролираното протичане на ябълчено-млечнокисела ферментация (ЯМКФ) във виното. Бактериите Viniflora® са в готов вид за директна инокулация в бъчви или резервоари и при тяхната употреба не се изисква рехидратация или аклиматизация. Прякото инокулиране се постига чрез висока концентрация на активни клетки. Това води до значително намаляване на разходите за винарни и обяснява защо бактериите или дрождите за директна инокулация имат превъзходство при разходите за употреба в сравнение с останалите продукти без директно инокулиране или с разходите за отстраняване на проблеми, причинени от спонтанна малолактична ферментация.

Бактериите Viniflora® са внимателно подбрани, за да не продуцират биогенни амини (напр. хистамин) по време на малолактичната ферментация. Това е едно голямо преимущество както за винарите, така и за потребителите спрямо местната малолактична флора.

Предимства от използването на малолактичните бактерии за вино Viniflora®:

  • Спестяване на време и разходи
  • Повишаване на качеството на виното
  • По-висока безопасност на продукта

За повече информация относно продуктите от тази категория можете да се свържете с представителя на Chr. Hansen в България:

инж. Деян Ристов, dkdri@chr-hansen.com   

 и с нас:

office@admix.bg, тел.: +359 2 938 51 05

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.