Малолактични бактерии за вино

Viniflora® са малолактични бактерии за вино – статерни култури, които управляват контролираното протичане на ябълчено-млечнокисела ферментация (ЯМКФ) във виното. Бактериите Viniflora® са в готов вид за директна инокулация в бъчви или резервоари и при тяхната употреба не се изисква рехидратация или аклиматизация. Прякото инокулиране се постига чрез висока концентрация на активни клетки. Това води до значително намаляване на разходите за винарни и обяснява защо бактериите или дрождите за директна инокулация имат превъзходство при разходите за употреба в сравнение с останалите продукти без директно инокулиране или с разходите за отстраняване на проблеми, причинени от спонтанна малолактична ферментация.

Бактериите Viniflora® са внимателно подбрани, за да не продуцират биогенни амини (напр. хистамин) по време на малолактичната ферментация. Това е едно голямо преимущество както за винарите, така и за потребителите спрямо местната малолактична флора.

Предимства от използването на малолактичните бактерии за вино Viniflora®:

  • Спестяване на време и разходи
  • Повишаване на качеството на виното
  • По-висока безопасност на продукта

За повече информация относно продуктите от тази категория можете да се свържете с представителя на Chr. Hansen в България:

инж. Деян Ристов, dkdri@chr-hansen.com   

 и с нас:

office@admix.bg, тел.: +359 2 938 51 05

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *