Viniflora® са малолактични бактерии за вино – статерни култури, които управляват контролираното протичане на ябълчено-млечнокисела ферментация (ЯМКФ) във виното. Бактериите Viniflora® са в готов вид за директна инокулация в бъчви или резервоари и при тяхната употреба не се изисква рехидратация или аклиматизация. Прякото инокулиране се постига чрез висока концентрация на активни клетки. Това води до значително намаляване на разходите за винарни и обяснява защо бактериите или дрождите за директна инокулация имат превъзходство при разходите за употреба в сравнение с останалите продукти без директно инокулиране или с разходите за отстраняване на проблеми, причинени от спонтанна малолактична ферментация.
Бактериите Viniflora® са внимателно подбрани, за да не продуцират биогенни амини (напр. хистамин) по време на малолактичната ферментация. Това е едно голямо преимущество както за винарите, така и за потребителите спрямо местната малолактична флора.
Предимства от използването на малолактичните бактерии за вино Viniflora®:
- Спестяване на време и разходи
- Повишаване на качеството на виното
- По-висока безопасност на продукта
За повече информация относно продуктите от тази категория можете да се свържете с представителя на Chr. Hansen в България:
инж. Деян Ристов, dkdri@chr-hansen.com
и с нас:
office@admix.bg, тел.: +359 2 938 51 05