Мая за сирене и кашкавал

Chr. Hansen е първата фирма в света, която през 1874 година е предложила на пазара стандартизирана животинска мая за сирене и кашкавал. Около век по-късно, през 1989 година CHY-MAX® е пуснат на пазара и полага нови стандарти. Това е първото поколение ферментационно произведен химозин (ФПХ). Още 20 години по-късно, през 2009 година, Chr. Hansen пуска на пазара и маята CHY-MAX® M, отвеждайки стандартите за ФПХ до още по-високо ниво.

Широка гама от коагуланти

Маята на Chr. Hansen имат за цел да отговори на нуждите на всички производители  на сирене – малки и големи, традиционалисти и иноватори, занаятчии и индустриални – по целия свят.

Ние доставяме широката гама коагуланти, които произвежда Chr. Hansen: животинска мая, микробиална мая и ферментационно произведен химозин (ФПХ).

CHY-MAX® SUPREME

е най-новият коагулант, допълнение към CHY-MAX® портфолиото на Chr. Hansen. С максималната си функционалност CHY-MAX® Supreme осигурява изключителна стойност за производителите на сирена:

  • По-бърза коагулация с висока специфичност и намалена протеолиза
  • Увеличение на добива с 0.5-1% средно на тон
  • По-бързо нарязвяне – по-тънки слайсове и с 10% повече обработена продукция на ден

CHY-MAX® M

Този ФПХ от второ поколение е строго специфичен коагулант. CHY-MAX® M дава редица ползи, включително увеличен добив, намалена на дозировка, стабилност и контрол на процеса, възможно увеличаване на срока на годност, по-добра функционалност, намалено вгорчаване, увеличаване стойността на суроватката и други.

Химозиновата мая за сирене и кашкавал CHY-MAX® M е подходяща за всякакви приложения.

CHY-MAX®

Голяма част от сиренето по цял свят се произвежда с ФПХ от първо поколение. CHY-MAX® е химозинова мая, която дава редица предимства като увеличен добив, по-добър вкусов профил и подобрена ценност на суроватката в сравнение с микробиалната мая.

MICROLANT®

MICROLANT® е микробиална мая, произведена от плесента Rhizomucor miehei и налична в термостабилна (L) и пречистена термолабилна (XP) версия. Със своята добра цена, MICROLANT® е правилната мая за органично сирене, домашно и неиндустриално производство на сирене.

NATUREN®

Животинска мая, произведена от екстракти от стомахчета на телета/възрастни говеда. NATUREN® е особено подходящ коагулант за традиционни сирена и такива със защитено наименование за произход (ЗНП).

Предлагаме и коагулант, предназначен за употреба в малки ферми или домакинства – Hansen Sticks, химозинова мая на прах за влагане в до 50 л мляко.

Сертифицирани продукти

Изискванията на клиентите са винаги важни за Chr. Hansen. Поради тази причина повечето ферментационно произведени маи са сертифицирани за Халал, Кошер и Вегетариантство.

За повече информация относно продуктите от тази категория можете да се свържете с нас office@admix.bg, тел.: +359 2 938 51 05   

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.