Мая за сирене и кашкавал

Chr. Hansen е първата фирма в света, която през 1874 година е предложила на пазара стандартизирана животинска мая за сирене и кашкавал. Около век по-късно, през 1989 година CHY-MAX® е пуснат на пазара и полага нови стандарти. Това е първото поколение ферментационно произведен химозин (ФПХ). Още 20 години по-късно, през 2009 година, Chr. Hansen пуска на пазара и маята CHY-MAX® M, отвеждайки стандартите за ФПХ до още по-високо ниво.

Широка гама от коагуланти

Маята на Chr. Hansen имат за цел да отговори на нуждите на всички производители  на сирене – малки и големи, традиционалисти и иноватори, занаятчии и индустриални – по целия свят.

Ние доставяме широката гама коагуланти, които произвежда Chr. Hansen: животинска мая, микробиална мая и ферментационно произведен химозин (ФПХ).

CHY-MAX® SUPREME

е най-новият коагулант, допълнение към CHY-MAX® портфолиото на Chr. Hansen. С максималната си функционалност CHY-MAX® Supreme осигурява изключителна стойност за производителите на сирена:

  • По-бърза коагулация с висока специфичност и намалена протеолиза
  • Увеличение на добива с 0.5-1% средно на тон
  • По-бързо нарязвяне – по-тънки слайсове и с 10% повече обработена продукция на ден

CHY-MAX® M

Този ФПХ от второ поколение е строго специфичен коагулант. CHY-MAX® M дава редица ползи, включително увеличен добив, намалена на дозировка, стабилност и контрол на процеса, възможно увеличаване на срока на годност, по-добра функционалност, намалено вгорчаване, увеличаване стойността на суроватката и други.

Химозиновата мая за сирене и кашкавал CHY-MAX® M е подходяща за всякакви приложения.

CHY-MAX®

Голяма част от сиренето по цял свят се произвежда с ФПХ от първо поколение. CHY-MAX® е химозинова мая, която дава редица предимства като увеличен добив, по-добър вкусов профил и подобрена ценност на суроватката в сравнение с микробиалната мая.

MICROLANT®

MICROLANT® е микробиална мая, произведена от плесента Rhizomucor miehei и налична в термостабилна (L) и пречистена термолабилна (XP) версия. Със своята добра цена, MICROLANT® е правилната мая за органично сирене, домашно и неиндустриално производство на сирене.

NATUREN®

Животинска мая, произведена от екстракти от стомахчета на телета/възрастни говеда. NATUREN® е особено подходящ коагулант за традиционни сирена и такива със защитено наименование за произход (ЗНП).

Предлагаме и коагулант, предназначен за употреба в малки ферми или домакинства – Hansen Sticks, химозинова мая на прах за влагане в до 50 л мляко.

Сертифицирани продукти

Изискванията на клиентите са винаги важни за Chr. Hansen. Поради тази причина повечето ферментационно произведени маи са сертифицирани за Халал, Кошер и Вегетариантство.

За повече информация относно продуктите от тази категория можете да се свържете с нас office@admix.bg, тел.: +359 2 938 51 05   

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *