Стартерните култури за месо играят решаваща роля за безопасността на ферментиралите колбаси, тъй като те са отговорни за ферментацията и впоследствие за повишеното изсушаване на колбасите. Затова Chr. Hansen предлага стартерни култури за бърза ферментация.
Chr. Hansen предлага стартерни култури за бърза ферментация, благодарение на които можете да намалите рисковете за своите продукти и да очаквате:
- Бърз спад в стойностите на pH
- Еднакво качество
- Безопасни продукти
- По-висока производителност
- По-ниски разходи за енергия
- Подобрена ефективност
Ферментационните стартерни култури на Chr. Hansen са на базата на млечно-кисели бактерии с високи потискащи способности от една страна и умерено образуване на млечна киселина от друга. В допълнение към това, щамовете Staphylococcus осигуряват хубав и стабилен цвят и автентичен плътен вкус.
За повече информация относно продуктите от тази категория можете да се свържете с представителите на Chr. Hansen в България:
инж. Деян Ристов, dkdri@chr-hansen.com
или с нас:
office@admix.bg, тел.: +359 2 938 51 05