Chr. Hansen завърши сделката за продажбата на Natural Colors

Chr. Hansen завърши сделката за продажбата на Natural Colors

Продажбата следва стратегията на Chr. Hansen за 2025 г. като биотехнологична компания с фокус върху ферментационни и микробиологични технологии.

Продажбата на Natural Colors Devision на Chr. Hansen към EQT приключи на 31 март 2021 г

Chr. Hansen Holding A/S и EQT обявиха днес завършването на сделката, обявена на 26 септември 2020 г., при което EQT и Chr. Hansen Holding A/S сключиха споразумение с цел EQT да придобие подразделението Natural Colors от Chr. Hansen Holding A/S.

Прехвърлянето на бизнес дейността е завършено, но пълният преход ще бъде финализиран поетапно в следващите няколко месеца.

Chr. Hansen е водеща световна биотехнологична компания, която разработва и произвежда естествени решения за хранителната, фармацевтичната и селскостопанската индустрия. Лидер на пазара на закваски, ензими, добавки за здраве, храни за животни и продукти за растителна защита. Решенията на Chr. Hansen позволяват на производителите на храни да произвеждат повече от по-малко – като същевременно намаляват употребата на химикали и други синтетични добавки – което прави нашите продукти много полезни в днешния свят.

Отговаряйки на нуждите на клиентите и глобалните тенденции, Chr. Hansen продължава да развива силата на добрите бактерии, за да отговорим на предизвикателства като разхищаването на храна, глобалното здраве и прекомерната употреба на антибиотици и пестициди.

Като най-устойчива биотехнологична компания в света, продуктите на Chr. Hansen присъстват в ежедневието на повече от 1 милиард души всеки ден.

„Пионери в науката, водени от нашето наследство, иновации и любопитство, нашата цел – Да развием един по-добър свят. Естествено. – е в основата на всичко, което правим.“

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *