ColorFruit® Red – естествени, ярки, червени оцветители от Oterra

Изключителните прахообразни оцветители на Oterra правят червените нюанси ярки, лесни за употреба и истински.

Привличащи окото и изключително стабилни, прахообразните оцветители ColorFruit® Red на Oterra със значително въздействие.

Ярките, естествени червени нюанси са задължителни за сладкарски изделия, напитки, сладолед и пекарство. Тези натурални червени, розови и виолетови нюанси не само изглеждат апетитни и привличащи вниманието, но също така добавят елемент на забавление и емоция към храната. Освен това, след като са натурални, те отговарят на търсене за малко и естествени съставки.

ColorFruit® Red – естествени, ярки, червени оцветители от Oterra

Въпреки това, за производителите на храни и напитки, които искат да използват стабилни, ярки, натурални цветове, червеното може да представлява предизвикателство. За да помогне на производителите на храни да преодолеят тези предизвикателства, Oterra започна интензивна програма за иновации. И резултатът е налице – ColorFruit® Red 107 WSP и ColorFruit® Red 108 WSP, като всеки е с уникални характеристики.

ColorFruit® Red 107 WSP

Тъмночервен прахообразен оцветител, произведен чрез извличане на антоцианинови пигменти от небезизвестния Hansen Sweet Potato™, Red 107 има страхотна устойчивост на топлина и светлина, без неприятен вкус и е значително по-малко чувствителен към рН от други прахообразни оцветители на основата на червени антоцианини. Придава натурален ягодово-червен и розов нюанси.

ColorFruit® Red 108 WSP

Червен водоразтворим прах Red 108 се произвежда чрез извличане на антоцианини от черни моркови. Придава интензивен от малиновочервен до виолетов оттенък в зависимост от приложението и има добра устойчивост на топлина и светлина, както е и без неприятен вкус.

Освен че е лесен за работа, също така има и допълнителни предимства:

  • Високата сила на оцветяването означава, че използвате по-малко цвят, което означава по-малко въздействие върху хранителната матрица.
  • Транспортните разходи са по-ниски, тъй като можете да използвате по-малко и пак да постигнете исканите наситени червени нюанси.
  • Няма нужда от охлаждане – както в склада, така и при транспортиране.
  • Предлага се наистина широка гама от нюанси, които могат да се използват във всички приложения.
  • И двата споменати прахообразни оцветители могат да бъдат ясно и просто етикетирани като зеленчуков сок в САЩ или като антоцианин в ЕС.
  • Без палмово масло, сертифицирани за кошер и халал.
  • Те са вегетариански и, следователно, подходящи за алтернативи на растителна основа.

С естествените червени нюанси, които сега са постижими в напитки, сладкарски изделия, сладолед и пекарството, производителите на храни могат да преминат към естествени оцветители, без да жертват интензивността.

С разнообразната гама естествени, прахообразни оцветители на Oterra, можете да се възпозвате от пълната дъга от цветове за вашето производство, включително жълто, оранжево, червено, розово, синьо, зелено, кафяво и бяло, като всички те са от естествени източници.

Научете повече за продуктите от категорията: Натурални оцветители

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *