CHY-MAX® Supreme – помага на производителите и преработвателите на сирене да посрещнат нуждите на клиентите с подобрена функционалност и увеличен рандеман, осигурявайки си по-голяма търговска възвръщаемост.
Ново поколение коагуланти
Млечната промишленост играе жизненоважна роля в глобалната хранителна система, като осигурява основни хранителни вещества за хората по целия свят. Въпреки това, както всяка индустрия, производството на млечни продукти не е лишено от предизвикателства.
Един от ключовите проблеми, пред които са изправени производителите на млечни продукти, е необходимостта от повишаване на производителността, запазвайки високите стандарти на качество и отговаряйки на програмата за устойчивост. В същото време нашият натоварен начин на живот доведе до повишаване на потребителското търсене на удобство, което изисква подобрена функционалност на сиренето. За справяне с тези предизвикателства е разработено ново поколение коагуланти, които спомагат за подобряване на ефективността при производството на сирене.
CHY-MAX® Supreme е най-новото поколение високо пречистен ферментационно произведен химозин (ФПХ) от Chr. Hansen. Най-прецизният и ненадминат коагулант на пазара. Той е предназначен да подобри производителността при производството на сирене и да подобри функционалността на сиренето.
По-добро сирене на по-ниска цена
Прецизното представяне на CHY-MAX® Supreme позволява на производителите на сирене да получат:
- Повишен рандеман
CHY-MAX® Supreme е много ефективен при разграждането на млечния протеин. Това води до по-висок рандеман до 1% без компромис с вкуса, функционалността или качеството на суроватката в сравнение с водещия на пазара коагулант. Този увеличен добив означава, че млекопреработвателите могат да произвеждат повече сирене от същото количество мляко, осигурявайки си по-висок марж на печалба.
- Превъзходна функционалност
Използването на CHY-MAX® Supreme води до намалена протеолиза. Това позволява повече непокътнати протеини и допълнителна стойност по различни начини:
– позволява производството на тънко нарязано и настъргано сирене при по-високи скорости;
– прави възможна обработката на до 10% повече сирене на ден;
– оптимизира текстурата на сиренето;
– намалява горчивината през целия му срок на годност, което удължава възможността за преработка и подобрява конвертируемостта;
– Като допълнение сиренето е по-малко лепкаво, което означава по-малко нишесте, хартиени разделители или завишен грамаж;
– CHY-MAX® Supreme може също да увеличи срока на годност на сиренето, позволявайки на крайния продукт да издържи по-дълго на рафта.
- По-бързо производство
Получаването на максимална полза от вашите ценни ресурси, мляко и време, е голямата разлика, която CHY-MAX® Supreme може да осигури за вас. Обработвайте повече мляко и сирене за по-малко време с по-бърза и по-прецизна коагулация.
- Повишено качество на суроватката
CHY-MAX® Supreme осигурява най-доброто възможно усвояване на протеина в млякото, което води до по-чиста суроватка. Поради високата си специфичност, той позволява повече чист суроватъчен протеин и по-малко нежелани протеинови фракции в суроватката.
Какви ползи може да има за планетата от CHY-MAX® Supreme?
Наред с ползите, произтичащи от ефективността на коагуланта, CHY-MAX® Supreme може да донесе ползи и за планетата. Коагулантът позволява устойчиво производство на сирене с по-малко ресурси, като по-малко мляко поради по-високия рандеман и спестяване на вода и енергия поради намаленото време за производство. Чрез използването на CHY-MAX® Supreme производителите могат също така да намалят брака по време на преработката и да помогнат на потребителите да изхвърлят по-малко, тъй като сиренето може да издържи по-дълго.
Уникалните свойства на CHY-MAX® Supreme го правят привлекателен вариант за производителите на млечни продукти, които искат да увеличат производителността и да подобрят качеството на сиренето при намалени разходи.
Това е малка промяна, която може да доведе до голяма разлика.
Свържете се с нас , за да пресметнем заедно вашето възможно увеличение на рандемана и съответните спестявания.