Ефективност и устойчивост

Ефективност и устойчивост в производството на млечни продукти

Страхотният вкус е ключов фактор за лоялността към марката. Ето защо е толкова важно да се гарантира, че млечните продукти остават вкусни, дори когато се въвеждат промени в рецептурата или се оптимизират разходите.

Светът се промени драматично през последните години поради макроикономическата ситуация. Прекъснатите вериги на доставки, инфлационният натиск и растящите разходи поставиха още предизвикателства пред производителите в различните индустрии. А имено, да извлекат максимума от наличните суровини.

Оптимизирането на производителността не трябва да влияе върху качеството на потребителското изживяване. Нито да води до компромис с ангажимента на марката към високи постижения и устойчивост. Избирайки водещи стартерни култури и ензими за своите формулировки и комбинирайки ги с най-добрите технологии и процеси, производителите могат да намалят разходите и да поддържат страхотното качество на продуктите, което потребителите очакват.

Когато ефективността и устойчивото производство вървят ръка за ръка

Chr. Hansen има 149 години опит в работата със собствените ресурси на природата. Както и със създаването на решения, които помагат на млекопроизводителите да оптимизират производствените си процеси. Да направят производството по-ефективно и по-устойчиво. С Chr. Hansen работим за подобряване на рандемана, намаляване на отпадъците, съкращаване на времето за производство и много други подобрения.

По-долу са дадени примери за сътрудничество между производителите на кисело мляко или сирене и Chr. Hansen:

  • с цел да увеличат максимално производителността;
  • да намалят разходите си;
  • да получат възможно най-много продукт от най-малко количество мляко.
Намаляването на нивата на протеин в киселото мляко

Съчетано с най-новите  стартерни култури, може да помогне на производителите на млечни продукти да намалят производствените си разходи. Гамата YoFlex® Premium от Chr. Hansen се състои от култури, които придават на киселото мляко изключително плътна консистенция и са в състояние да компенсират загубата на плътност, причинена от по-ниското съдържание на сухо вещество. По този начин можем да намалим протеиновото съдържание в киселото мляко с поне 0,2% – а в някои случаи дори повече.

Намаляване сухото вещество в сиренето

Благодарение на подходящите съставки и промени в производствения процес, производителите на сирене могат да намалят сухото вещество в сиренето, без да компрометират неговия вкус и текстура, което ще доведе до по-ниски производствени разходи. Водещите на пазара коагуланти от Chr. Hansen с ниска протеолитична активност, като CHY-MAX® Supreme, подобряват задържането на протеини и мазнини в сиренето и позволяват да се задържи повече вода, за да се произвежда повече сирене, като същевременно се поддържа същото високо качество. 

Намаляването на времето за зреене

Това е друг лост за подобряване на ефективността. Производителите могат да включат култури за зреене, благодарение на които да ускорят зреенето на сиренето, пускайки го на пазара по-рано от планираното. Докато естественото зреене играе важна роля в развитието на интензивен вкус, решенията за зреене от Chr. Hansen засилват желаните вкусови нотки по естествен начин, просто по-бързо. 

Малките подобрения могат да направят голяма разлика в ефективността на производството

Искате ли да знаете повече?

Нашият екип от технолози, с подходящ опит и познания, си сътрудничи с млекопреработватели по целия свят, избира най-добрите решения в областта на културите и ензимите и оптимизира параметрите на производствения процес за съществуващи и нови рецептури. Партнирайте си с нас и усетете каква разлика може да направи подобрената производителност. Заедно можем да изградим един по-добър свят. Естествено.

Оставете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *