Ефективност и устойчивост

Ефективност и устойчивост в производството на млечни продукти

Страхотният вкус е ключов фактор за лоялността към марката. Ето защо е толкова важно да се гарантира, че млечните продукти остават вкусни, дори когато се въвеждат промени в рецептурата или се оптимизират разходите.

Светът се промени драматично през последните години поради макроикономическата ситуация. Прекъснатите вериги на доставки, инфлационният натиск и растящите разходи поставиха още предизвикателства пред производителите в различните индустрии. А имено, да извлекат максимума от наличните суровини.

Оптимизирането на производителността не трябва да влияе върху качеството на потребителското изживяване. Нито да води до компромис с ангажимента на марката към високи постижения и устойчивост. Избирайки водещи стартерни култури и ензими за своите формулировки и комбинирайки ги с най-добрите технологии и процеси, производителите могат да намалят разходите и да поддържат страхотното качество на продуктите, което потребителите очакват.

Когато ефективността и устойчивото производство вървят ръка за ръка

Chr. Hansen има 149 години опит в работата със собствените ресурси на природата. Както и със създаването на решения, които помагат на млекопроизводителите да оптимизират производствените си процеси. Да направят производството по-ефективно и по-устойчиво. С Chr. Hansen работим за подобряване на рандемана, намаляване на отпадъците, съкращаване на времето за производство и много други подобрения.

По-долу са дадени примери за сътрудничество между производителите на кисело мляко или сирене и Chr. Hansen:

  • с цел да увеличат максимално производителността;
  • да намалят разходите си;
  • да получат възможно най-много продукт от най-малко количество мляко.
Намаляването на нивата на протеин в киселото мляко

Съчетано с най-новите  стартерни култури, може да помогне на производителите на млечни продукти да намалят производствените си разходи. Гамата YoFlex® Premium от Chr. Hansen се състои от култури, които придават на киселото мляко изключително плътна консистенция и са в състояние да компенсират загубата на плътност, причинена от по-ниското съдържание на сухо вещество. По този начин можем да намалим протеиновото съдържание в киселото мляко с поне 0,2% – а в някои случаи дори повече.

Намаляване сухото вещество в сиренето

Благодарение на подходящите съставки и промени в производствения процес, производителите на сирене могат да намалят сухото вещество в сиренето, без да компрометират неговия вкус и текстура, което ще доведе до по-ниски производствени разходи. Водещите на пазара коагуланти от Chr. Hansen с ниска протеолитична активност, като CHY-MAX® Supreme, подобряват задържането на протеини и мазнини в сиренето и позволяват да се задържи повече вода, за да се произвежда повече сирене, като същевременно се поддържа същото високо качество. 

Намаляването на времето за зреене

Това е друг лост за подобряване на ефективността. Производителите могат да включат култури за зреене, благодарение на които да ускорят зреенето на сиренето, пускайки го на пазара по-рано от планираното. Докато естественото зреене играе важна роля в развитието на интензивен вкус, решенията за зреене от Chr. Hansen засилват желаните вкусови нотки по естествен начин, просто по-бързо. 

Малките подобрения могат да направят голяма разлика в ефективността на производството

Искате ли да знаете повече?

Нашият екип от технолози, с подходящ опит и познания, си сътрудничи с млекопреработватели по целия свят, избира най-добрите решения в областта на културите и ензимите и оптимизира параметрите на производствения процес за съществуващи и нови рецептури. Партнирайте си с нас и усетете каква разлика може да направи подобрената производителност. Заедно можем да изградим един по-добър свят. Естествено.

Оставете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.