Сладкарство

Цветът е ключова характеристика на сладките, бонбоните и дъвките. И тъй като непрекъснатите иновации са задължителни, естествените хранителни оцветители могат да бъдат диференциращият фактор, от който се нуждаете, за да изведете вашите цветни бонбони на следващото ниво. Ние можем да ви помогнем да откриете нови възможности и да разработите вълнуващи, ярки бонбони, които постигат желания ефект и се харесват на потребителите навсякъде.

Желирани и дъвчащи бонбони
Желираните бонбони, известни още като гумени и желирани, както и смучещите и плодовите такива са популярни сред малки и големи по цял свят. Но без цвят, тези фаворити на семейството са почти безцветни или в най-добрия случай леко жълтеникави.

Когато става въпрос за избиране от купата с бонбони, цветът прави разликата. За открояващи се ярки и живи желирани бонбони, нашите естествени хранителни оцветители предлагат стабилността и здравината, от които се нуждаете, за да се справите с условия на обработка и съхранение като ниско pH, висока температура и светлина.

Глазирани бонбони

Независимо дали са твърди, меки или дъвчащи, покритието на вашите глазирани сладкарски изделия трябва да има гладък и равномерен цвят.

Въпреки че избеленият център е добра отправна точка за ярко цветно покритие, нюансът и интензитетът на цвета на крайния глазиран продукт зависят от дозировката на цвета в сиропа за глазиране и броя на нанасянията.

Други фактори, които оказват влияние върху крайния цвят, са съставките в оцветяващата формула, както и температурата, времето на задържане и pH на сместа за покритие. Оцветителите на Oterra от гамата CapColors™ предлагат лесно и безпроблемно покритие с ярки и устойчиви цветове.

Маршмелоу

Пухкави, меки аерирани бонбони или маршмелоу! Когато въздухът се добави към сладкарските изделия и ги направи въздушни, се създават зашеметяващи пастелни нюанси. Колкото повече въздух има, толкова по-светъл е цветът.

С оцветителите на Oterra можете да постигнете идеалния пастелен нюанс за вашите пухкави сладки изделия. Особено при силно аерирани бонбони от пяна, концентрираните цветове дават най-добри резултати за наситени нюанси.

Пигменти чувствителни към кислород, като каротеноиди, и пигменти, чувствителни към pH като антоциани, могат да повлияят на вашите жълти, оранжеви, розови и червени нюанси. Свържете се с нас, за да ви помогнем да получите перфектния цвят за вашите продукти.

Твърди бонбони

Без значение каква е формата и размера на вашите твърди бонбони и близалки, с оцветителите на Oterra да постигнете брилянтен цвят за всеки вкус, от свеж и плодов до студена мента.

Ниското pH и високата температура могат да повлияят на стабилността и здравината на пигментите в твърдите бонбони. За процеси на отлагане, пресоване или изтегляне, ние можем да ви помогнем да постигнете живи прозрачни и непрозрачни нюанси.

Пресовани таблетки

Превърнете вашите пресовани таблетки от бели до красиви пастелни с цветове от природата.

За съвършено покритие прахообразните хранителни Oterra предлага оцветителите от гамата I-Colors®. Малкият размер на частиците, разпределението на частиците и плътността осигуряват равномерен и стабилен цвят, независимо от основата на таблетките.

Сладки изделия с шоколадова база

От маслени пълнежи в шоколадови блокчета, до цветни съставни покрития или декорации върху повърхността на маслени продукти, естествените хранителни оцветители могат да придадат отличителен блясък, за да подчертаят вкусовия профил на продукта.

Хранителните оцветители на маслена основа се препоръчват за лесно диспергиране в маслени продукти основа и за да се избегне влияние върху текстурата на вашите лакомства на шоколадова основа.

Дъвки

За дъвка без покритие, като дражета или плоски дъвки, условията на процеса и съставът на основата на могат да повлияят на представянето на цвета.

И в зависимост от нюанса, който искате и вашия производствен процес, може да са необходими цветове, които са стабилни на топлина естествени хранителни оцветители, които също са стабилни на pH.

Екструдирани бонбони


Оцветителите на Oterra с с широко приложение и при екструдираните сладки, от бонбони във всякаква форма и с различни слоеве до такива със захарно или друго покритие.

Високата топлина, налягане и ниските или високи нива на pH могат да повлияят на крайния цвят на вашия продукт. Независимо дали вашият екструдиран бонбон има пресен плод или интензивен, дълбок вкус, Oterra предлага естествени хранителни оцветители, които да отговарят на вашите нужди.

Свържете се с нас за съдействие и повече информация.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *