Viva Magenta! Новият “Цвят на годината“ на Pantone® оживява в най-новото предложение за натурални оцветители на Oterra

Viva Magenta! Цветът на годината на Pantone® оживява в най-новото предложение за натурални оцветители на Oterra

Цветът на годината на Pantone® за 2023, Viva Magenta оживява в най-новото предложение за натурални оцветители на Oterra.

Още по-широка гама от виолетови нюанси въз основа на черния морков вече са реалност. Това постижение на Oterra позволява перфектно естествено цветово съчетание с новия цвят на годината „Viva Magenta“ на Pantone® Institute в приложения за храни и напитки!

Цвят на годината на Pantone®, обявен на 1 декември 2022 г., е тясно свързан с естествените цветове, както Леатрис Айземан, изпълнителен директор на Pantone Color Institute, обяснява: „В тази епоха на технологиите ние черпим вдъхновение от природата и каквото е истинско. PANTONE 18-1750 Viva Magenta произлиза от семейството на червените цветове. Той е вдъхновен от червеното на кохинила, едно от най-ценните багрила, принадлежащо към семейството на естествените цветове, както е и едно от най-силните и ярки, които светът някога е познавал.“

Виолетови оттенъци в естествен цвят

Най-новото предложение на Oterra за постигане на виолетови нюанси предлага нови възможности за нашите клиенти, обяснява Рене Фонтейн, производствен бизнес мениджър в Oterra: „Това е кулминацията на усилената работа на целия екип на Oterra, от R&D до производството. Нашите нови решения, базирани на екстракти от моркови, съвпадат идеално с Viva Magenta, давайки възможност на клиентите ни да постигнат оцветяване, което преди не беше възможно с натурални оцветители в различни приложения.“

Виолетовото разнообразие

Черният морков се използва в много приложения, предимно в напитки, млечни продукти, сладкарски изделия и плодови заготовки. Пигментът – антоцианин – има глобално регулаторно одобрение както като оцветител на храни с минимална обработка, така и като натурален оцветител. Той няма ограничения, касаещи диетичните практики, и е един от най-популярните и широко използвани източници за натурално оцветяване по целия свят. Това прави черния морков лесен и достъпен избор при преминаване от изкуствени към естествени оцветители. Нещо повече, продуктът предлага забележителна стабилност и се предлага както в прахообразни, така и в течни варианти. Това позволява лесно превключване между прах и течност според нуждите на клиента, без да е необходимо реформулиране на съществуваща рецепта.

Гамата от различни нюанси: от прекрасно светло розово до виолетово, тъмно червено и бордо, високата стабилност и разнообразие както в приложенията, така и в цветовете, го правят жизненоважен елемент от всяко естествено портфолио.

Свържете се с нас за решения за Вашия продукт!

заглавна снимка: Pantone®: https://www.pantone.com/color-of-the-year-2023

източник: https://oterra.com/article/viva-magenta-oterra-brings-alive-the-new-pantone-color-of-the-year

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *