Биозащита за вино

Биозащитата е натурален начин за потискане на микробните замърсители (дрожди, плесени и бактерии). Този био контрол не само ви помага да избегнете ароматните дефекти, но също така ви помага да изградите и защитите своята марка.

  • Биозащитата е изкуството от използването на натурални микробни култури за храни, които да потискат нежеланите замърсители, предотвратявайки развалянето, ароматните отклонения или увеличавайки безопасността на храна.
  • Ферментацията с хранителни култури е известна от древността като естествен начин за запазване на храната
  • Chr. Hansen използва своите изключителни познания за хранителната микробиология, за да идентифицира и избере най-добрите от добрите бактерии/дрожди, които да се използват за биозащита за вино
  • Биозащитата повишава ефективността на добрата санитарна програма, но никога не е алтернатива на доброто почистване, хигиенния дизайн на производството и добрата верига за охлаждане.

Културите Viniflora® са натурални хранителни култури, подбрани специално за контролиране на ферментационните процеси, запазващи сортовия характер на гроздето и биозащита на вино. Те помагат да се предотврати растежа на нежеланата флора и предпазват ароматния потенциал на виното по време на зреенето му.

Биозащита на виното с Viniflora® може да ви помогне по три различни начина:

  • Да запазите своя продукт натурален

Запазете чист своя етикет без добавяне на SO2 – или пък намалете неговата употребата. Ако подобрите качеството и постоянството му по естествен начин, можете да запазите етикета си чист. Използвайте Viniflora®, за да сте сигурни, че вашите вина са оценени от колкото е възможно повече хора, като намалите използването на SO2 във вашето вино.

  • Да поемете контрол

Използвайте протективните култури Viniflora®, за да сте сигурни, че няма отклонение в процеса и за да запазите характера на виното при всяка реколта.

  • Да подобрите печалбите си

Използвайте протективните култури Viniflora®, за да увеличите печалбите си, като извлечете най-доброто от гроздето.

За повече информация относно продуктите от тази категория можете да се свържете с представителя на Chr. Hansen в България:

инж. Деян Ристов, dkdri@chr-hansen.com

или с нас:

office@admix.bg, тел.: +359 2 938 51 05

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *