Безопасни решения от Chr. Hansen за ферментирали меса – салами и пеперони
Суровите, ферментирали колбаси, като Италиански салами, Испански чоризо, Немски салами, Френски и много други салами и пеперони, излизат от древната технология на осоляване, втвърдяване, ферментиране и сушене, за да се създаде устойчив на рафтове месен продукт.
BACTOFLAVOR®, BACTOFERM® и SAFEPRO® – Палитра от решения за месни продукти
- Гладък и нежен аромат на италиански салам, но с бързо подкиселяване за безопасност на храните, с възможност за допълнителен контрол срещу Listeria monocytogenes
- Захарен гъвкав, бързо pH, мек вкус
- Средиземноморски вкус и бърз спад на pH
- Бърз спад на pH и развитие на цвета
- Традиционно и по-бавно подкисляване с отличен аромат и създаване на цвят
- Много мек, традиционен, отличен вкус
- Комбинирани култури с бързо подкиселяване, атрактивен „южен“ ароматен профил и контрол срещу Listeria monocytogenes
- Възможност за добавяне на култура за контрол на Listeria monocytogenes, за тези, които искат да допълнят Салами културата си
- Пеперони култура с много бърз спад на pH при по-високи температури (над 32C / 90F), предложение в замразен формат
- Лиофилизирани Пеперони култури, подходящи за процеса на производство на Пеперони (над 32C / 90F)
- Мощни Перони култури, осигуряващи бързо намаляване на pH, както и развитие на цветовете, предложение в замразен формат

В днешно време не се основаваме на молитва към висши сили или надежда за магическа милост от ендогенните „развалящи“ бактерии.
Днес полезните и атрактивни култури се пречистват и произвеждат при хигиенни условия, за да осигурят желаното подкисляване, аромат и цвят – всеки път!