Chr. Hansen в топ 10 на „100-те най-устойчиви корпорации в света“ 2020

Chr. Hansen в топ 10 на „100-те най-устойчиви корпорации в света“

На 21 януари Corporate Knights публикува годишната си класация „ 100-те най-устойчиви корпорации в света“ 2020 в Давос, Швейцария. Chr. Hansen затвърди позицията си в топ 10 на най-устойчивите компании, като зае второ място и остава най-добре класираната компания за хранителни съставки в света.

„За нас е чест и гордост, че усилията ни да работим за един по-добър свят заедно с нашите клиенти се забелязват и оценяват. Подобрихме общия си резултат спрямо показателите на Corporate Knights и въпреки че този път това не беше достатъчно за първото място, все още сме класирани като номер едно най-устойчива компания за хранителни съставки. Това засилва нашия непоколебим ангажимент към Силата на добрите бактерии (Power of Good Bacteria™) и бъдещето, дефинирано от естествените съставки“, казва изпълнителният директор Mauricio Graber.

„Основната цел на Chr. Hansen е да допринесе за един по-добър свят чрез естествените решения, които предлагаме. Благодарни сме за укрепването на позицията ни на върха на най-устойчивите компании в света и оценяваме успешното сътрудничество с нашите клиенти, които подкрепят нашето пътуване към по-зелено бъдеще на планетата.“

Класиране 2020 в световния елит на най-устойчивите компании идва след забележителната 2019 г. за 145-годишната компания. Акцентите за годината :

  • Номер 1 в списъка на Corporate Knights
  • Включване в списъка „Промени света“ на списание Fortune от 50 компании, които се справят добре, правейки добро
  • Глобална награда Golden Peacock за устойчивост

Друг важен момент по пътя на Chr. Hansen към устойчивост е, когато компанията обяви споразумението си с Better Energy за 100% преминаване към зелена електроенергия от два нови слънчеви парка, вятърна енергия и биогаз за дейността си в Дания до април 2020г.

Chr. Hansen в топ 10 на „100-те най-устойчиви корпорации в света“ 2020

„Всички тези елементи наистина бяха катализатор за промяна и още по-силен акцент върху това, което можем да направим, за да допринесем за по-устойчиво бъдеще; мобилизиране и вдъхновяване на всички служители да правят повече и отговор на нарастващите очаквания от нашите клиенти и инвеститори.“, казва Mauricio Graber.

„Сега е време отделни фигури, корпорации и правителства да работят заедно и да предприемат действия. Ние в Chr. Hansen сме решени да продължим да бъдем пионери в науката и да правим иновации, за да осигурим устойчива хранителна система „от фермата до трапезата“; да се борим с хранителните отпадъци и прекомерната употреба на антибиотици и химически пестициди. “ заключава Mauricio Graber.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *