алтернативи на кисело мляко на растителна основа

CP Kelco и Chr. Hansen разработват растителни „вегурти“ без необходимост от хладилно съхранение

Потребителското търсене на здравословни и по-устойчиви храни доведе до експлозия в растителните алтернативи на традиционните млечни продукти на пазара. В рамките на тази категория производителите и търговците на дребно виждат предимствата на продукти, стабилни по време на срока на годност, които могат да спомогнат за намаляване на хранителните отпадъци и за увеличаване на географския обхват. За потребителите продуктите без необходимост от хладилно съхранение предлагат удобство. Въпреки това, при редовна консумация, потребителите не са готови да направят компромис с вкуса, хранителната стойност или „естествеността“ на продуктите на растителна основа, които могат да бъдат съхранявани на стайна температура.

Обединени сили

CP Kelco и Chr. Hansen са горди да предложат на клиентите си сътрудничество, съчетаващо техните водещи опит и решения, за да изведат алтернативите на кисело мляко на растителна основа („вегурти“), които нямат необходимост от хладилно съхранение, на следващото ниво. „Това сътрудничество представлява нов начин да помогнем на нашите клиенти да ускорят разработването на своите продукти и да получат достъп до технологична помощ за приложението в световен мащаб“, каза Ан Синха, Marketing Director в CP Kelco, от името на двете компании.

CP Kelco и Chr. Hansen си сътрудничат тясно, за да покажат, че производството на питателни и страхотни на вкус алтернативи на кисело мляко на растителна основа е възможно за разнообразие от растителни основи. Резултатът от това сътрудничество включва промишлено валидирани прототипи на вегурти за ядене или за пиене на основата на овес, соя, грах, кокос или бадем.

„Технологичното предизвикателство при производство вегурти за ядене или за пиене, които да не изискват хладилно съхранение и да имат страхотни хранителна стойност, вкус и текстура, е значително“, каза Кристиан Гилеладен, Principal Application Scientist в Chr. Hansen. „Избирането на правилната култура за осигуряване на ферментация, текстура и аромат за всяка рецептура, както и тя да допълва системите за стабилизиране и ароматизиране, е от решаващо значение за направата на страхотни продукти. Работейки заедно, ние успяхме да отключим синергията между съставките и процеса, за да произведем разнообразие от желана плътност и усещане в устата.”

Персонализирани рецептури за вегурт

Прототипните рецептури за вегурти могат да бъдат коригирани, за да отговарят на специфични изисквания за захар, протеини, мазнини, текстура и аромат, благодарение на обширния опит във ферментацията, стабилизирането, ароматизирането, обработката и опаковането, предлагани от сътрудничеството.

„Формулирането на вегурти на растителна основа не е лесно и ние искаме да помогнем на нашите клиенти да бъдат най-добри в своя клас, като предлагаме нашата съвместна технологична експертиза“, каза Тора Йорн, Sales Technical Service Manager в CP Kelco. „Заедно очакваме с нетърпение тази възможност да споделим нашата помощ и да се включим в разработването на вкусовете, текстурите и хранителните профили, към които нашите клиенти се насочват, когато се впуснат в пътуването към вегурти на растителна основа, които да бъдат стабилни на стайна температура.“

Редица прототипи на вегурти са на разположение за дегустация за производителите на храни. Обърнете се към нас, за да изпробвате нашите прототипи и нека си партнираме, за да създадем заедно вашия фантастичен вегурт.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *