Изхвърляйте по-малко, живейте повече със следващо поколение биозащита за млечни продукти от Chr. Hansen

Изхвърляйте по-малко, живейте повече със следващо поколение биозащита за млечни продукти от Chr. Hansen 

Намалени хранителни отпадъци с биозащита

Тъй като потребителите по света търсят нови начини за намаляване на въглеродния си отпечатък, подобряването на биозащитните ефекти от ферментацията се очертава като ценен инструмент за подпомагане на техните нужди, за намаляване на хранителните отпадъци и подкрепа за по-устойчивото бъдеще на храните.

Измина почти десетилетие откакто световният лидер в областта на биотехнологиите, Chr. Hansen, пусна първото си поколение FreshQ®. Гамата хранителни култури, подобряващи биопротективните ефекти на ферментацията в млечните продукти. В този процес културите и ферментацията спомагат за поддържането на храната свежа, като се състезават с дрождите и плесените, които водят до разваляне, за пространството и хранителните вещества, от които се нуждаят, за да растат. „Използваме традиционните принципи на ферментацията, за да помогнем за подобряване на качеството и срока на годност и за намаляване на отпадъците“, казва Peter Thoeysen, Директор Биозащита в Chr. Hansen.

Собствените ресурси на природата за намаляване изхвърлянето на храна

В Chr. Hansen гордо използват собствените ресурси на природата, за да намалят разхищаването на храна. Чрез оптимизиране на качеството и срока на годност на млечни продукти като сирене и кисело мляко, Chr. Hansen допринася за по-устойчива и ефективна хранителна система за бъдещите поколения. През последната година клиентите на Chr. Hansen използваха хранителни ни култури, за да намалят отпадъците от кисело мляко със 160 000 тона, а целта е да се предотвратят 2 милиона тона отпадъци от кисело мляко до 2025 г.

Най-новото поколение култури FreshQ® позволява на индустрията да се издигне

Тази година Chr. Hansen пусна следващо поколение култури FreshQ®, обявени за най-добрата млечна съставка в света от World Dairy Innovation Awards 2021. Културите са специално разработени, за да отключат ползите от биозащитата за производители, които може да изпитват предизвикателства свързани със студените вериги, дълга ферментация и време на задържане в процеса. Специалните хранителни култури могат да се прилагат към широка гама ферментирали млечни продукти като кисело мляко, бяло сирене и творог.  

Създаване на по-устойчива индустрия за по-устойчив свят

„За клиентите, които искат да намалят хранителните отпадъци и да произвеждат възможно най-добрите продукти при условия на производство и дистрибуция, които представляват предизвикателство, този нов продукт е промяна в играта“, обяснява Thoeysen. „Нашето ново поколение култури FreshQ® е избрано, за да даде възможност за устойчиви и последователни резултати без нежелани въздействия върху вкуса и текстурата. Това води до оптимизиран срок на годност, подобрена устойчивост по цялата верига на стойността и превъзходна свежест, на която нашите клиенти и техните потребители могат да разчитат.”

„В Chr. Hansen, ние сме ангажирани да оформим по-устойчива индустрия, която от своя страна може да доведе до по-устойчив свят.“ заявява Peter Thoeysen.

  1. Източник: https://www.improvingfood.com/bg/

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *