kiselo-mlqko-s-novi-zakvaski

Нови закваски за висококачествено кисело мляко с по-ниски разходи за производство

Нови закваски за висококачествено кисело мляко с по-ниски разходи за производство

Съотношението цена/качество е основен фактор за потребителите, водещ до решение за покупка при избора на кисело мляко. Въпреки това вкусът и текстурата също остават важни мотиватори за покупка. В същото време цената на обезмасленото мляко на прах се е увеличила със 148% за последните шест години1, което води до увеличени разходи за рецептури за производителите на кисело мляко. За да предложи на потребителите висококачествени кисели млека на достъпна цена, млекопреработвателната индустрия е подложена на нарастващ натиск.

Разширете бизнеса си, като произвеждате премиум кисело мляко с по-високи маржове

През последните две години Chr. Hansen пусна на пазара гама стартерни култури, които придават по-висока плътност на киселото мляко с разбит коагулум. Сега дойде времето и за термостатно кисело мляко с висока плътност. Закваските от следващо поколение YoFlex® Express на Chr. Hansen създават висока текстура по естествен начин, което ги прави Перфектният партньор за производителите, които искат да произвеждат отлично кисело мляко с по-високи маржове.

The Perfect Partner™

Използвайки закваските YoFlex® Express 6 и 7, производителите могат да получат кисело мляко с първокласни вкус и текстура. Те могат да постигнат голяма плътност и твърдост на гела със стабилна стартерна култура за автентичния вкус на кисело мляко, който потребителите обичат. В същото време производителите могат да запазят по-ниски разходите за рецептурата и да повишат рентабилността си. Всичко това е възможно благодарение на натурални култури, които намаляват нуждата от скъпо мляко на прах, без да правят компромис с плътността и вкуса.

По-силни партньорства за по-силно бъдеще 

Пускането на това най-ново поколение YoFlex® Express стартерни култури бележи началото на нова глава в продължаващото сътрудничество на Chr. Hansen с производителите на млечни продукти и мисията на Chr. Hansen да им помогне да останат конкурентоспособни и актуални, за да могат да посрещат нужди на потребителите днес, утре и занапред.

„Очакваме с нетърпение да илюстрираме на нашите клиенти защо тези Express култури от следващо поколение са перфектният партньор за трансформиране на прясното мляко в кисело мляко – но също така се надяваме, че производителите ще продължат да виждат Chr. Hansen като „перфектния партньор“ в по-холистичен смисъл“, казва Ласе Вигел Йоргенсен, Отдел Хранителни култури и ензими в Chr. Hansen.

„С тези нови продукти ние подчертаваме нашия ангажимент да работим заедно с нашите клиенти, съвместно създавайки хранителни продукти, чийто вкус, текстура и ползи за здравето радват потребителите и поддържат тяхното благосъстояние. Заедно можем да вдигнем летвата и да изместим още по-напред границата на това, което е възможно по отношение производството на кисело мляко.“, казва в заключение Ласе.

                

1 Global Dairy Trade, април 2022

                

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *