Novonesis водещ глобален партньор в биорешенията

Novonesis – водещ глобален партньор в биорешенията

На 12 декември 2022 г. Novozymes и Chr. Hansen сключиха споразумение да създадат глобален партньор за биорешения чрез сливане на двете компании. Предложената комбинация от Novozymes и Chr. Hansen е успешно завършена, създавайки компанията Novonesis.

Novonesis е водещ глобален партньор в биорешенията за по-добър бизнес, по-здравословен живот и по-здрава планета. Комбинираната компания обединява около 10 000 талантливи служители по целия свят и опит, който обхваща над 30 различни индустрии.

Използвайки силата на микробиологията в съчетание с науката, Novonesis трансформира начина, по който светът произвежда, консумира и живее. Половината от портфолиото на компанията е фокусирано върху осигуряването на по-здравословен живот и производството на по-добри храни. Другата половина е насочена към намаляване на употребата на химикали и към неутрални по отношение на климата практики.

„Успешно комбинирахме Novozymes и Chr. Hansen и днес се събираме като един водещ глобален партньор в биорешенията. Novonesis съчетава нашите съвместни силни страни и чудесата на биологията. Ще внедряваме иновации и ще разработваме трансформативни биорешения, които подобряват начина, по който всички ние произвеждаме, консумираме и живеем. Събрахме най-ярките умове и заедно с моите 10 000 колеги ще отключим неограничения потенциал на биорешенията.“, казва Естер Бaйет, президент и главен изпълнителен директор на Novonesis.

Името “ Novonesis“

„Genesis“ идва от гръцки и означава „произход“ или „начало“, а „Novo“ – ново. Novonesis означава „ново начало“.

Ерата на биорешенията

Ензимите и бактериите са двигатели на промяната във всички живи организми в продължение на милиарди години. Те ви помагат да постигнете повече с по-малко и да направите процесите си по-устойчиви и ефективни. Те осигуряват страхотен вкус, текстура и външен вид с по-прости и кратки етикети. Те могат да удължат срока на годност, да подобрят хранителната стойност и да доставят нови ползи за здравето чрез хранителните продукти. Освен това, те отключват нови, по-устойчиви източници на протеини. И това е само началото.

Навсякъде по света биорешенията ни вече създават стойност за хиляди клиенти и са от полза за планетата. Чрез тясно сътрудничество с нашите партньори и клиенти, ние ще продължим да трансформираме бизнеса с помощта на биологията. Заедно ще създадем промяната, от която се нуждае нашият свят.

Нека подобрим света чрез биология.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *