Yo-Flex® за нискомаслено кисело мляко с мек вкус и кремообразна структура

Най-новите решения на Chr. Hansen за закваски за кисело мляко са вече на пазара в удобна криофилно-сушена форма и обновена версия, за да посрещнат както глобалните здравословни тенденции, така и местните вкусови изисквания.

Глобално погледнато се наблюдава нарастващо търсене на млечни продукти с ниско съдържание на мазнини или захар. През последната година повече от 30% от новите млечни продукти са нискомаслени, а 7% с по-ниско съдържание на захари. И тази тенденция не показва никакви индикации на затишие.

„Ние разработваме висококачествени решения,които са готови да посрещнат световните тенденции, което за кисело-млечните продукти често се означава като продукти с ниска масленост и ниско съдържание на захари. С нашата гама закваски Yo-Flex®. Kоито пуснахме на пазара тази година, ние сме успели да създадем серия закваски за производство на кисело мляко с ниска масленост и в същото време много добра структура и мек вкус. И ние продължаваме напред с разширяването на линията за криофилно-сушени стартерни култури, което от своя страна ще допринесе за създаването на закваски с нови вкусови характеристики”,обяснява Мортен Боесен, Меркетинг Мениджър, Стартерни култури за кисело мляко, Chr.Hansen.

Chr.Hansen мисли както за своите клиенти, така и за крайните потребители

Серията закваски Yo-Flex® предлага преимущества както за своите клиенти, така и за крайния потребител.

Крайният потребител получава кисело мляко с мек вкус, кремообразна структура и здравословен ефект. С Yo-Flex® е излишна добавката на стабилизатори, което пък придава на киселото мляко абсолютно натурален профил, желан от много консуматори. Освен това криофилно-сушената версия е с два нови вкусови профила – мек вкус, предпочитан от Азиатския пазар и по-изразен аромат, предпочитан в Източните страни.

Закваски за кисело мляко

Клиентите на  Chr.Hansen получават закваска за кисело мляко, която е атрактивна на ценово равнище и предлага постоянно качество. Използвайки тези стартерни култури, за млекопроизводителите ще бъде възможно да намалят количеството на скъпите съставки за увеличаване на сухото вещество. Kато едновременно с това ще получат краен кисело-млечен продукт, който е много стабилен и запазва своя мек вкус по-дълго време.

„В Chr. Hansen често ни се налага да работим в сътрудничество с нашите клиенти за създаване на специални вусове. Нашата серия криофилно-сушени стартерни култури Yo-Flex® е специално предназначена за Азиатския и Източния пазар. Пазари, които са доста важни, тъй като там е съсредоточено около 25% от глобалното производство на кисело мляко,” заключава Мортен Боесен.

Новите закваски за кисело мляко Yo-Flex® се предлагат в лесна за употреба опаковка за директно влагане (DVS), създадена от Chr. Hansen за постоянно качество, контрол и удобство при производството на кисело-млечни продукти.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *