Подходът на Chr. Hansen с биозащитни култури спомага за намаляване съдържанието на сулфити във вашето вино.
Потребителското търсене се развива бързо и във винарската индустрия. Така и тенденцията за „натурални и чисти“ продукти достига и до света на виното. Потребителите искат винопроизводителите да сведат до минимум използването на екзогенни продукти, като консерванти, вино без добавени сулфити.
По-ниско съдържание на сулфити и дори производството на вина без сулфити е и водеща световна тенденция в лозаро-винарската индустрия.
Замяна на сулфити, когато е възможно:
Тайната на успеха в правенето на добри, същевременно без сулфити, вина е да се открие защо сулфитите се използват в процеса на производство на вино и да се заменят с натурални ингредиенти.
Търсенето на потребителите заедно с новите технически познания водят до една основна цел: без повече сулфити в производството на вино.
Chr. Хансен е участник в търсенето на решения за замяна на сулфитите от самото начало и разработва вече добре познатите, безопасни и силно концентрирани култури от гамата VINIFLORA®.
При червените вина използването на културите VINIFLORA® спомага за разработването на вина, произведени без сулфити или такива с малко съдържание.
Ако планирате пускането на нова гама несулфитирани вина или просто искате да подобрите процеса на производство на вино, като внедрите по-добри практики за драстично намаляване на сулфитите, свържете се с нас.