Вино без добавени сулфити

Подходът на Chr. Hansen с биозащитни култури спомага за намаляване съдържанието на сулфити във вашето вино.

Потребителското търсене се развива бързо и във винарската индустрия. Така и тенденцията за „натурални и чисти“ продукти достига и до света на виното. Потребителите искат винопроизводителите да сведат до минимум използването на екзогенни продукти, като консерванти, вино без добавени сулфити.

По-ниско съдържание на сулфити и дори производството на вина без сулфити е и водеща световна тенденция в лозаро-винарската индустрия.

преработка на грозде вино без сулфити

Замяна на сулфити, когато е възможно:

Тайната на успеха в правенето на добри, същевременно без сулфити, вина е да се открие защо сулфитите се използват в процеса на производство на вино и да се заменят с натурални ингредиенти.

Търсенето на потребителите заедно с новите технически познания водят до една основна цел: без повече сулфити в производството на вино.

Chr. Хансен е участник в търсенето на решения за замяна на сулфитите от самото начало и разработва вече добре познатите, безопасни и силно концентрирани култури от гамата VINIFLORA®.

При червените вина използването на културите VINIFLORA® спомага за разработването на вина, произведени без сулфити или такива с малко съдържание. 

Ако планирате пускането на нова гама несулфитирани вина или просто искате да подобрите процеса на производство на вино, като внедрите по-добри практики за драстично намаляване на сулфитите, свържете се с нас.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.