Viniflora® OCTAVE – освежава вашите бели и розe вина
Използвайте естествената киселинност, за да освежите вашите бели и розe вина от топъл климат.
Високото съдържание на млечна киселина носи приятна свежест, а превръщането на захарите в киселини намалява етанола, което прави виното по-леко, като по този начин възстановява свежестта на виното.
По-високото количество на млечна киселина произведена от дрождите OCTAVE, може също така да премахне необходимостта от добавяне на винена киселина, докато намаляването на рН позволява да се намали количеството SO2 и да се запази стабилността на цвета.
Дрождите Viniflora® OCTAVE са разработени, за да гарантират превъзходни сензорни характеристики в топъл климат. Дрождите добавят естествена киселинност, която има много предимства:
![]() |
Възстановете свежестта | ![]() |
Намалете добавките |
Високото съдържание на млечна киселина носи свежест, а превръщането на захарите в киселини намалява етанола, което прави виното по-леко1; | Продуцирането на високо ниво млечна киселина може да премахне нуждата от екзогенна винена киселина
Намаляването на pH позволява да се намали съдържанието на SO2, като се запази стабилността на цвета |
||
![]() |
Подобрете вкуса и аромата | ![]() |
Защитете виното си |
Белите вина са подобрени с аромат на костилкови плодове, докато свежите червени плодове вдигат нивото при розе вината | Биопротективният ефект потиска спонтанните малолактични бактерии, които са нежелани в повечето розе и бели вина |
Параметри, насърчаващи продуцирането на млечна киселина с OCTAVE:
- Температура 18°C
- TSO2 30 ppm
- Богата на кислород среда в началото
- Анаеробна ферментация
- 2-3 дни предварителна ферментация
- По-висока степен на инокулация
- Добра наличност на комплексен азот
Искате ли да научите повече?
ИЗТЕГЛЕТЕ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ тук: Viniflora OCTAVE_one pager_BG
1 Намаляването на 0,5% v/v EtOH влияе положително на горчивината в белите вина (Sokolowsky et al., 2015)