снимка на бункери за силаж

Подобряване на аеробната стабилност

ХЕТЕРОФЕРМЕНТАТИВНИТЕ ИНОКУЛАНТИ СЕ ИЗПОЛЗВАТ ЗА ДА ДЪРЖАТ СИЛАЖА СТАБИЛЕН ЗА ДЪЛЪГ ПЕРИОД ОТ ВРЕМЕ СЛЕД ОТВАРЯНЕТО

Пазарни предизвикателства

Процесът на силажиране не е свързан само с бързият спад на pH, което подтиска растежа на нежелани микроорганизми, но също така предотвратява развалата на силажа след отваряне. Едно от най-големите предизвикателства при производството на силаж е – аеробната стабилност, особено когато става въпрос за силажиране на култури с високо съдържание на захари – като царевица или различни тревни миксове.

Процесът на аеробна стабилност започва когато млечнокиселите бактерии от инокуланта започнат да произвеждат млечна киселина, която понижава pH и подтиска развитието на нежелана микрофлора. Още по-важно е да държим силажа стабилен след отварянето на бункера, когато е изложен под действието на кислорода.

Съществуват различни групи микроорганизми, които се конкурират за хранителни вещества насочвайки ферментацията към контролиран процес стабилизирайки хранителната стойност на силажа или неконтролиран процес когато микроорганизмите продуцират нежелани крайни продукти от ферментацията. Ако плесените и дрождите преобладават в крайният продукт – хранителната стойност на силажа е много ниска.

Нашето решение

Нашите инокуланти за силаж допринасят за контролиран процес на ферментация, която поддържа хранителната стойност дори ако фуражът е изложен под действието на кислород.

Ползи от подобряване на аеробната стабилност

Хетероферментативните инокуланти използвани за производство на силаж увеличават трайността дори след отваряне на силажната яма. Хетероферментативните млечнокисели бактерии са ефективни при подтискането на нежелани микроорганизми като плесени и дрожди и затова са познати като подобрители на аеробната стабилност. 

  • Изхранване със силаж, когато е необходимо
  • Предотвратяване развалата на горният слой
  • Поддържане постоянното качесвто на силажа

Източник: Chr. Hansen

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *