Безлактозни млечни продукти

Безлактозни млечни продукти

Млечни продукти без лактоза – решението за приблизително 70% от населението на света!

До 70% от световното население имат непоносимост към лактозата. Лактозата е вид захар, която естествено присъства в млякото. Бебетата се раждат със способността да произвеждат лактаза, но с напредване на възрастта производството на лактаза намалява или спира. Ако лактазата не присъства в тялото, консумацията на млечни продукти води до симптоми като подуване на корема, спазми, диария и метеоризъм.

Все повече и повече потребители се обръщат към млечните продукти като важен източник на протеини и хранителни вещества и консумират млечни продукти до няколко пъти на ден. Тъй като ежедневната им консумация се увеличава, предоставянето на алтернативи без лактоза е от ключово значение, за да се гарантира, че потребителите ще се възползват от положителните ползи на млечните продукти, като същевременно се минимизират потенциалните неудобства от лактозата.

Решения от Chr. Hansen:

HA-LACTASE™ е идеалното решение за разработване на вкусни и здравословни безлактозни млечни продукти.

NOLA® Fit е най-модерният лактазен ензим, разработен за отключване на потенциала в категорията без лактоза и ферментирали млечни продукти с намалено съдържание на захар. 

Без лактоза е категория, която се разраства значително, с много нови продукти пуснати на пазара по целия свят. Основният фокус е върху млякото и киселото мляко, но бързо се разширява и към други млечни продукти като крема сирене, заквасена сметана и мляко на прах. А потребителите, консумиращи млечни продукти без лактоза са склонни да платят премиум цена – в някои случаи повече от два пъти цената за обикновен продукт.

Това доказва потенциала на продуктите от категорията без лактоза, а решенията и помощта, които Chr. Hansen предлага правят разработването и пускането на такива продукти гладко и безпроблемно.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *