Колекция от добри бактерии на Chr. Hansen от микробни щамове

Как да опазим климата с 50 000 щама добри бактерии

Повече за понятието „добри бактерии“

Добрите бактерии съдействат за опазването на климата, чрез намаляване на хранителните отпадъци. Освен това, те подкрепят и революцията при храните на растителна основа, като подпомагат здравето на посевите, без да се разчита на химически пестициди.

Добрите бактерии повишават ефективността в производството и играят жизненоважна роля в развитието на вкуса и текстурата при ферментиралите храни. Затова и стартерните култури придобиха ключово значение в хранително-вкусовата промишленост.

Някога използвани главно в млечната промишленост, сега приложението им се разпростира в различни хранителни продукти. В това число месо, квас, зеленчуци, вино и риба. Освен това, култивираните бактерии са необходими за разбирането на функциите на чревния микробиом и са все по-изследвани в последно време.

Колекцията от култури на Chr. Hansen в подкрепа на зеления преход

Колекцията от култури на Chr. Hansen е банка от микробиални щамове, събирани през годините и съхранявани при -80°C в Innovation Campus в Hoersholm, Дания. Наскоро колекцията постигна забележителен рекорд и достигна до 50 000 депозита.

И все пак не само мащабът на колекцията носи на Chr. Hansen конкурентно предимство. Тя е уникална и с нейното разнообразие, съчетано със способността на компанията да комерсиализира нови микробиални решения. Това обяснява Елке Брокман, Principal Research Scientist, отговарящ за микробиалния скрининг в Chr. Hansen.

Като една от най-големите търговски колекции на култури в света, тя представлява самото сърце на научноизследователската и развойна дейност във всички бизнес направления на Chr. Hansen. Колекцията предоставя платформа за разработване на нови култури, за да отговори на нуждите на клиентите и потребителите в ерата на глобална загриженост за  климатичните промени.

Нейната величина и разнообразие осигуряват удобна отправна точка при комерсиализиране на следващите поколения добри бактерии в подкрепа на зеления преход на хранителната система.

Гледайте видеото

За да научите повече за колекцията от култури на Chr. Hansen и как тя задейства нашите иновации, вижте видеото по-долу.

Линк към видео: 50,000 microbial strains to support the green transition (chr-hansen.com)

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.