Закваски за месо от Novonesis

Получете повече от вашето месо

Във все по-конкурентния пазар на храни, където растящите разходи и намаляващите маржове са често срещано предизвикателство, за бизнеса е изключително важно да намери решения, които могат да помогнат за подобряване на продуктивността. По-специално месната промишленост е подложена на нарастващ натиск, тъй като цената на суровините се повишава, а инфлацията прави достъпността по-важна от всякога. Въпреки това сред тези предизвикателства се крие възможност за производителите на месо да подобрят своята производителност, да намалят излишъците и да се съсредоточат върху подобрения, които могат да стимулират ефективността. С иновативните решения от Novonesis (преди Chr. Hansen), дори малки промени могат да доведат до значителни подобрения на стойността.

Малките промени могат да имат голямо въздействие

Въпреки че има много начини за намаляване на разходите, компромисът с качеството не подлежи на обсъждане. Чрез включване на култура от Novonesis във вашата рецептура, можете да подобрите стойността, без да правите компромис с качеството. Тези култури подобряват вкуса, подобряват цвета и намаляват хранителните отпадъци, като същевременно представляват само 1-2% от общите производствени разходи. С малка корекция можете да направите съществена разлика.

… и да подобрят профила ви на устойчивост

Оптимизирането на производителността върви ръка за ръка с подобряването на устойчивостта. Чрез рационализиране на производствените процеси и намаляване на отпадъците по цялата верига на стойността можете да постигнете по-голяма ефективност и да минимизирате въздействието си върху околната среда. С култури, които предпазват храната от замърсители чрез ферментация, подобряват рандемана и намаляват времето за обработка, можете да получите повече продукция от същото количество суровини. По този начин можете да намалите въглеродния си отпечатък и да допринесете за по-устойчиво бъдеще.

Оптимизиране на процеси с FermaSens™

В постоянен ангажимент да предоставя стойност нa клиентите си, Novonesis с гордост представя FermaSens™ – цифрово решение, което революционизира пробите за колбаси. FermaSens™ е модерно решение за измерване на pH и температура, което събира данни в реално време за по-добро разбиране и оптимизиране на производствения процес. Това устройство може не само да ви помогне да съкратите процеса на ферментация, но също така показва ползите от използването на културите на Novonesis. Със своята бърза и безпроблемна инсталация на място при клиента, FermaSens™ е мощен инструмент за повишаване на производителността и постигане на превъзходни резултати при производството на салам.

Интересувате ли се да научите повече?

Културите използват силата на природата, за да помогнат на производителите да увеличат капацитета, да подобрят рандемана и да намалят отпадъците, като същевременно подобряват качеството на своите продукти, за да накарат клиентите да се връщат за още. Свържете се с вашия местен търговски представител и разберете какво могат да направят продуктите на Novonesis за вашия бизнес.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *