Selection™ стартерни култури за занаятчийски млечни продукти

Selection™ – новата гама стартерни култури на Chr. Hansen за занятчийско производство

Selection™ – Новата продуктова гама на Chr. Hansen има за цел да вдигне летвата за майсторство на млечни продукти сред малките занаятчийските производители

Търсенето на занаятчийски, местни и ръчно изработени храни има стабилен растеж

Интересът на потребителите към храни, считани за занаятчийски, нараства. Занаятчийските производители, които са в състояние да съчетаят превъзходна изработка и широка гама с качество в своите продукти, могат да получат конкурентно предимство, което ги отличава на пазара. 

Широка гама от стартерни култури Selection ™ за неограничена възможност за сирене и свежи млечни продукти

Новото лансиране на Chr. Hansen на културите Selection ™  представлява нова глава от партньорството с малки производители, предназначена да подкрепи занаятчийското производство на сирене и свежи млечни продукти.

Гамата Selection ™ се състои от култури, предназначени специално за сирене, и такива, идеални за свежи млечни продукти. Гамата Selection ™ за сирене включва мезофилни и термофилни варианти, предлагащи различни скорости на подкисляване, аромат, нива на газообразуване и скорости на узряване. Потенциалните приложения варират от зряла Гауда, Едам, Бри до сирене от козе и овче мляко. Различни меки сирена, като моцарела, камамбер, средиземноморско сирене, извара и бяло саламурено сирене също са опции, подчертаващи универсалността на портфолиото Selection ™.

За пресни млечни продукти се предлагат закваски Selection ™ за резервоарно, термостатно, цедено и кисело мляко за пиене , както и крема сирене, заквасена сметана и кефир. Портфолиото предлага разнообразни резултати за аромата, твърдостта на гела, усещането за плътност в устата, киселинността, посткиселинност и скорост на ферментация.

Selection™ е проектиран и оформен да отговори на уникалните нужди на занаятчийските производители

Закваските Selection ™ се предлагат в лиофилизирана форма и в опаковки за приложение във вани между 25 и 200 литра. Това ги прави идеални за малки производства. В гамата Selection ™ ще намерите мая, подходяща за различни приложения, включително Naturen® Premium 145 за традиционно сирене и CHY-MAX® M за по-модерни приложения. Тези ензими работят за коагулиране на млякото и играят важна роля в развитието на текстурата и аромата по време на зреенето.

Стартирането на Selection ™ от Chr.Hansen е придружено от публикуването на персонализирана книга с рецепти. Книгата има за цел да вдъхнови нови иновации сред производителите. Заедно с това и да предложи доказани подходи, подкрепени от oпитът на Chr. Hansen в усъвършенстването на процеса на ферментация.


За още по-голямо удобство, стартерните култури от гамата Selection™ може да откриете и поръчате тук: Фермерство и занаятчийски продукти

Или се свържете с нас.

Източник: https://www.improvingfood.com/bg/

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *