Снимка на културите за директно инокулиране

Предимства на културите за директно инокулиране при производството на свежи млечни продукти

Стартерните култури за директно инокулиране направиха революция в производството на ферментирало мляко по целия свят и Novonesis (преди това Chr. Hansen) е в челните редици на тази иновация с Direct Vat Set (DVS®) култури или култури за директно влагане. Има много причини производителите на млечни продукти да използват DVS® култури – следните са най-често срещаните:

Опростяване

С DVS® стартерни култури производителите могат да премахнат етапите на работа по производствена закваска и критичните контролни точки, опростявайки HACCP. DVS® културите могат да се използват директно от фризера и да се добавят направо към ваната с мляко, намалявайки сложността.

Последователност

DVS® културите на Novonesis са смеси от добре дефинирани и контролирани щамове, гарантиращи, че всяка партида кисело мляко има същия вкус, текстура и качество. Съотношенията на щамовете във всеки пакет с DVS® култури са внимателно проектирани, за да оптимизират ефективността, като се гарантира, че всеки щам расте с правилната скорост и осигурява желаната текстура и аромат.

Безопасност на храните

DVS® културите предлагат по-висока степен на безопасност на храните. Културите се тестват за микробиологични замърсители преди изпращане, което гарантира, че са безопасни за употреба в млекопроизводството.

Спестяване на разходи

DVS® културите от сериите YOFLEX® и NU-TRISH® могат да създадат естествена плътна текстура в свежи млечни продукти, намалявайки нуждата от допълнително обезмаслено мляко на прах, което може да се добави, когато се използват производствени закваски. Това може да доведе до значителни икономии на разходи за производителите на млечни продукти.

Потребителска стойност

С DVS® културите производителите на млечни продукти могат да произвеждат кисело мляко с постоянен вкус, текстура и външен вид всеки път, осигурявайки на потребителите по-добро изживяване.

DVS® културите от Novonesis осигуряват по-проста, по-последователна, по-безопасна и рентабилна алтернатива на традиционните методи с производствена закваска. С непрекъснатите си иновации Novonesis е водещият партньор с високоефективна система за директна инокулация за днешната млечна промишленост – и за бъдещата.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *