SWEETY® Y-3 културата на Chr. Hansen за намаляване на добавената захар в киселото мляко

Културата SWEETY® Y-3 предлага нови възможности за намаляване на захарта в свежите млечни продукти и същевременно запазване на страхотния вкус и текстура

SWEETY® Y-3 – част от портфолиото култури и ензими на Chr. Hansen, проектирани да балансират свежите млечни продукти

Културата от следващо поколение SWEETY® е най-новото допълнение към гамата на Chr. Hansen за намаляване на захарта в свежите млечни продукти. Използвайки силата на ферментацията, SWEETY® позволява на производителите да поддържат приятното ниво на сладост, което клиентите обичат, като същевременно намаляват добавената захар с до 1 g за всеки 100 g кисело мляко.

Chr. Hansen помага на производителите на свежи млечни продукти да постигнат идеалното ниво на сладост

„В Chr. Hansen, нашата мисия е да разработваме естествени продукти, които помагат за създаването на един по-добър свят,” казва Katarzyna McCall, Senior Commercial Development Manager в Chr. Hansen. „Като се има предвид нарастването на броя потребители, които намаляват консумацията на захар и същевременно избягват изкуствените подсладители, ние искахме да проучим как индустрията може да задоволи зараждащите се потребителски предпочитания за малко сладост и изцяло естествени опции.“

„Представянето на SWEETY® Y-3 е последната ни иновация в портфолиото на Chr. Hansen за намаляване на захарта“, казва MacCall. „Културата SWEETY® използва естествения процес на ферментация, за да намали захарта и да запази сладостта. Тя действа чрез преобразуване на лактозата в глюкоза, с което подсилва усещането за сладост в киселото мляко по естествен начин и позволява органичното и VLOG етикетиране. SWEETY® Y-3 надгражда предишното поколение, като предлага по-плътна и удовлетворяваща текстура.

„Вярваме, че възможностите, които SWEETY® Y-3 предлага на пазара, са навременни, важни и необходими за поддържане на по-добро здраве и посрещане на нарастващото потребителско търсене на вкусно кисело мляко с намалено съдържание на захар“, продължава MacCall. „С един на всеки трима потребители, които търсят храни с малко или без добавена захар, SWEETY® Y-3 позволява на производителите естествено да намалят съдържанието на добавена захар в киселото мляко, без да компрометират неговата привлекателност, така че потребителите да намалят приема на захар, без да понижават стандартите си.“

Chr. Hansen предлага също и NOLA® Fit и Ha-Lactase™, като и двете използват ензимна активност за намаляване на лактозата и оптимизиране на естествената сладост в млечните продукти. За да се избегне използването на добавена захар за компенсиране на повишeната киселинност по време на срока на годност, Chr. Hansen предлага своите устойчиви на рН култури YoFlex®, които създават нежна основа за оптимизирана ефективност на лактазата.

Източник: Chr. Hansen

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.