SWEETY® Y-3 културата на Chr. Hansen за намаляване на добавената захар в киселото мляко

Културата SWEETY® Y-3 предлага нови възможности за намаляване на захарта в свежите млечни продукти и същевременно запазване на страхотния вкус и текстура

SWEETY® Y-3 – част от портфолиото култури и ензими на Chr. Hansen, проектирани да балансират свежите млечни продукти

Културата от следващо поколение SWEETY® е най-новото допълнение към гамата на Chr. Hansen за намаляване на захарта в свежите млечни продукти. Използвайки силата на ферментацията, SWEETY® позволява на производителите да поддържат приятното ниво на сладост, което клиентите обичат, като същевременно намаляват добавената захар с до 1 g за всеки 100 g кисело мляко.

Chr. Hansen помага на производителите на свежи млечни продукти да постигнат идеалното ниво на сладост

„В Chr. Hansen, нашата мисия е да разработваме естествени продукти, които помагат за създаването на един по-добър свят,” казва Katarzyna McCall, Senior Commercial Development Manager в Chr. Hansen. „Като се има предвид нарастването на броя потребители, които намаляват консумацията на захар и същевременно избягват изкуствените подсладители, ние искахме да проучим как индустрията може да задоволи зараждащите се потребителски предпочитания за малко сладост и изцяло естествени опции.“

„Представянето на SWEETY® Y-3 е последната ни иновация в портфолиото на Chr. Hansen за намаляване на захарта“, казва MacCall. „Културата SWEETY® използва естествения процес на ферментация, за да намали захарта и да запази сладостта. Тя действа чрез преобразуване на лактозата в глюкоза, с което подсилва усещането за сладост в киселото мляко по естествен начин и позволява органичното и VLOG етикетиране. SWEETY® Y-3 надгражда предишното поколение, като предлага по-плътна и удовлетворяваща текстура.

„Вярваме, че възможностите, които SWEETY® Y-3 предлага на пазара, са навременни, важни и необходими за поддържане на по-добро здраве и посрещане на нарастващото потребителско търсене на вкусно кисело мляко с намалено съдържание на захар“, продължава MacCall. „С един на всеки трима потребители, които търсят храни с малко или без добавена захар, SWEETY® Y-3 позволява на производителите естествено да намалят съдържанието на добавена захар в киселото мляко, без да компрометират неговата привлекателност, така че потребителите да намалят приема на захар, без да понижават стандартите си.“

Chr. Hansen предлага също и NOLA® Fit и Ha-Lactase™, като и двете използват ензимна активност за намаляване на лактозата и оптимизиране на естествената сладост в млечните продукти. За да се избегне използването на добавена захар за компенсиране на повишeната киселинност по време на срока на годност, Chr. Hansen предлага своите устойчиви на рН култури YoFlex®, които създават нежна основа за оптимизирана ефективност на лактазата.

Източник: Chr. Hansen

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *