VINIFLORA® CH11

VINIFLORA® CH11 – бактерии за вино за бърза, надеждна малолактична ферментация във вино с ниско pH и ниска температура

VINIFLORA® CH11 е щам Oenococcus oeni, изолиран от вина от хладен климат. VINIFLORA® CH11 е специално селектирана за вина, ферментирали при ниска температура и ниско pH. Въпреки това, VINIFLORA® CH11 може да се използва и във вина с умерено рН, където ще осигури бърза малолактична ферментация.

Ниското рН съответства на висока киселинност, за която е известно, че убива или инактивира малолактичните бактерии. Въпреки това, VINIFLORA® CH11 бактериите са много устойчиви, когато става дума за рН и провеждат бърза и надеждна малолактична ферментация във вина с ниско рН (Фигура 1). Често ниското рН съответства на хладен климат и следователно ниска температура. За щастие, силната малолактична активност на CH11 може да издържи и на ниски температури.

VINIFLORA® CH11:

  • е невероятно средство за винопроизводители, пред които стои предизвикателството за производство на вина в хладен климат и се борят да постигнат малолактична ферментация във вина с ниско pH.
  • продуцира ниски до средни количества диацетил, поддържайки вината сухи и елегантни.
  • е предпочитана малолактична бактерия за бели вина. Въпреки това през последните години винопроизводителите обичат да използват VINIFLORA® CH11 в червени вина за постигане на бърза малолактична ферментация (Фигура 2).
  • Ви дава бързина и надеждна малолактична ферментация, дори и при вина с ниско pH.
  • може да се използва за ранна ко-инокулация, късна ко-инокулация, както и последователна инокулация (Фигура 1 и Фигура 2).

Viniflora CH11 Graph 1
Фигура 1. Ябълчно-млечна ферментация в Шардоне (рН 3,0 и температура 16°C). Последователна инокулация

Viniflora CH11 Graph 2
Фигура 2. Късна ко-инокулация в Мерло, Франция (2013), pH 3,4

Културите VINIFLORA® CH11 са част от гамата VINIFLORA® от дрожди и бактерии. Решенията от Chr. Hansen позволяват на винопроизводителите да подобряват качеството на виното от година на година по отношение на неговия характер, което позволява на марката да бъде актуална и конкурентна.

Нещо повече, гамата е ефективно решение за намаляване или премахване на сулфитите във виното, за да отговори на търсенето на потребителите за по-естествени вина и глобалните тенденции за по-малко химикали/консерванти.
С подбрани дрожди и бактерии от гамата VINIFLORA® става възможно да се произвеждат вина с нисък или никакъв SO2, без да се прави компромис с качеството и с много по-малко нежелана летлива киселинност.

Интересувате ли се от гамата вина и бактерии VINIFLORA®? Свържете се с нас за повече информация.

Източник: Chr. Hansen

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.