Хетероферментативните инокуланти използвани при производство на силаж позволяват бързо завършване на процеса ферментация и спомагат за подобрението във всички слоеве след отваряне му.
Пазарно предизвикателство
Един от основните проблеми при производството на силаж са твърде сухи или твърде влажни периоди, през които фуражът недостига. Производството на месни и млечни продукти изискват ежедневно постоянство особено в случаите когато това е свързано с изхранване. Недостигът на фураж възниква често, когато ферментацията на новият силаж не е завършена, а нуждата от нов е голяма. Това поставя в риск цялото менажиране и производителността на животните.
Нашето решение
Съдържащ уникални щамове млечнокисели бактерии, нашият продукт SILOSOLVE® FC позволява отварянето на бункера след само седем дни от процеса на ферментация гарантиращ, че силажът ще е напълно ферментирал, свеж и питателен. Това ранно отваряне е мощен инструмент в борбата с недостиг на храна особено в години на засушаване. Това позволява ранно отваряне на бункера след няколко дни, вместо след седмици.
Източник: Chr. Hansen